• Pregleda: 6778

Spas od niskih temperatura u Prihvatilištu za 20 osoba

Spas od niskih temperatura u privremenom Prihvatilištu za beskućnike pronašlo je 18 osoba. Na adresu Gajeva 50 danas su se javile još dve osobe kojima je neophodan smestaj, te bi nakon odobrenja Centra za socijalni rad i oni trebalo da budu zbrinuti.
Spas od niskih temperatura u Prihvatilištu za 20 osoba

Iako ima svoju kucu na Kelebiji, Slobodan Todorov najhladnije dane već drugu godinu provodi u Prihvatilištu jer nema sredstava da obezbedi ogrev. Teško se kreće, a jos uvek nije ostvario penziju te mu ovakva pomoć u zimskom periodu, kako kaže, mnogo znači.

Od kada je otvoreno Prihvatilište, od 22. decembra broj korisnika se menjao iz dana u dan. Trenutno je zbrinuto 18 osoba i još dve osobe čekaju na neophodno odobrenje Centra za socijalni rad.

Pored tri obroka iz Narodne kuhinje, štićenicima su obezbeđena i sredstva za higijenu, a pre dva dana iz magacina Crvenog krsta podeljena im je zimska garderoba i obuća. Štićenici su i zdravstveno zbrinuti, te nakon lekarskog pregleda koji je obavljen 5. januara redovno primaju propisanu terapiju. 

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
zsolt Odgovori
koliko i koje sve dokumente treba državljanin srbije da prikupi i plati da bi dobio dozvolu i odobrenje da uđe u ove prostorije? znam za strance koji ilegalno bez dokumenta imaju pristup svim ovim uslugama.
Stiven Odgovori
Ide Stiven gradom, ove jeseni, u papučama. Bio je pun grad neke dece, vrtic ili neka ekskurzija je bila u pitanju i jos dosta prolaznika starijeg uzrasta. U jednom trenutku Stivena napada pas, laje na njega i približava mu se. Poznati subotički beskucnik uzima svoju papucu u nameri da pogodi psa baci je, promaši psa i pogodi jednu stariju gospodju. Gospodja ga mrko gleda i nista ne govori dok joj on prilazi i izvinjava se uz obrazloženje da je gadjao psa koji ga je napao. Ceo grad se smejao.
suboticanin Odgovori
Samo za 20,a ima najmanje 220 kojima je ponoc te vrste neophodna.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.