Komentara: 72
Pregleda: 11971
Foto

"Naprednjaci" istakli ulaganja u gradsku infrastrukturu

19.07.2019. u 15:27h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke predstavljena su ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu u našem gradu.
"Naprednjaci" istakli ulaganja u gradsku infrastrukturu

Po rečima Predraga Radivojevića, direktora JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, u jeku su radovi na najvažnijoj saobraćajnici "ipsilon" kraku Koridora 10, koji se gradi još od 1990. godine.

- Radi se deonica od 8,8 kilometara, koja je ugovorena za 1,2 milijarde dinara, a čak pet kilometara se već nalazi pod asfaltom. Na toj deonici se nalaze tri velika nasipa koja su morala kompletno da se ponovo izgrade, dva su urađena, a ostao je onaj najveći, između Tavankutskog puta i Somborske pruge. Rok za završetk radova je 5. decembar - najavio je Radivojević. - Što se tiče "nulte" deonice od 3,8 kilometara, koja vredi 445 miliona dinara, proces ugovaranja između izvođača radova i resornog Ministarstva je u toku.

"Naprednjaci" istakli ulaganja u gradsku infrastrukturu

Pored ove saobraćajnice, tokom ove godine urađena je Ulica Dimitrija Tucovića u dužini od 200 metara, nastavljeni su radovi na asfaltiranju Majšanskog puta, od kružnog toka u 51. Divizije do Ulice Isidore Sekulić, završeni su radovi u Zmaj Jovinoj ulici, Bose Milićević i Narodnog fronta u MZ Peščara. Do kraja godine biće završena Ulica Braće Majer, od Tolstojeve do Karađorđevog puta, kao i Matije Gupca od Kumičićeve do Blaška Rajića, gde će kolovoz biti proširen za metar, Sep Ferenca, Jug Bogdanova i Antona Aškerca. U toku su radovi u Ulici Maksima Gorkog.

Od 2017. godine izgrađeno je više od 14 kilometara vodovodne mreže i 4,5 kilometara kanalizacione, dva bunara, objekat za hlorisanje vode u MZ Železničko naselje, a počela je i izgradnja postrojenja za preradu vode za piće na Vodozahvatu 2.

"Naprednjaci" istakli ulaganja u gradsku infrastrukturu

- Ukupno je uloženo 355 miliona dinara zajedničkih sredstava - istakla je Zagorka Panić, menadžerka grada. - Izgrađen je vodovod u Nosi, u Ulici Jelene Ćetović, dva bunara u MZ Mala Bosna i Vodozahvatu 1. Izgradnjom kanalizacije u Hipodromskoj ulici stvorena je mogućnost da se industrijski pogon priključi na kanalizaciju, a to je i uslov da se proširi Industrijska zona u Malom Bajmoku. U toku je realizacija pete faze postrojenja za preradu vode na Vodozahvatu 2, najvredniji projekat u koji će biti uloženo oko pet miliona evra. Njegovom izgradnjom ispunili smo uslove da obezbedimo kvalitetnu vodu za piće, dovoljnu količinu i jednak pritisak u svim delovima distributivnog sistema Subotica-Palić.

U Subotici nije izgrađena polovina neophodne kanalizacione mreže, a uz pomoć KfW projekta, vrednog 6,5 miliona evra, smanjiće se nedostatak.

- Početkom meseca je izabran izvođač radova za izgradnju 20,5 kilometara kanalizacione mreže na Paliću, krajem avgusta krenuće se u izgradnju 15 kilometara kanalizacije i pet kilometara spoljnog potisnog voda i crpne stanice - najavila je Zagorka Panić.

"Naprednjaci" istakli ulaganja u gradsku infrastrukturu

Na konferenciji za medije bilo je reči i o medijskim napadima na gradonačelnika i predsednika GrO SNS Bogdana Labana. Komentarišući navode dnevnog lista "Blic", Jasmina Stevanović, portparolka GrO SNS, demantovala je informacije da je šest miliona dinara potrošeno na reprezentaciju, ručkove i ketering, te da nije ulagano u Dom kulture u Tavankutu.

- Za ugostiteljske usluge i reprezentaciju koji uključuju restoranske, usluge keteringa i reprezentacije do 15. jula potrošeno je 1.682.245 dinara sa PDV-om, a ne šest miliona kako se navodi. Za celu 2019. godinu za restoranske usluge ukupno se planira 720 hiljada dinara, za usluge smeštaja 420 hiljada dinara, za ketering 360 hiljada dinara, a za reprezentaciju i potrebe kafe kuhinje 1,5 miliona dinara sa PDV-om. Znači ukupno oko tri miliona dinara sa PDV-om - stoji između ostalog u demantiju gradonačelnika Bogdana Labana. - Oktobra prošle godine počeli su radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Tavankutu, koji su završeni u maju ove godine. Postupak javne nabavke za nameštaj je okončan i namenjen je za korišćenje svim žiteljima ovog mesta.

Izvor: Subotica.com
Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad Predstavljena infrastrukturna ulaganja u naš grad
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 72
Pregleda: 11971

Povezane vesti

Povezane teme

sns

putna infrastruktura

jasmina stevanović

predrag radivojević

zagorka panić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.