Komentara: 3
Pregleda: 6327

Smerovi bez zainteresovanih učenika

12.07.2012. u 23:58h
Izvor: SuMedija
Za smer modnog krojača na mađarskom jeziku u srednjoj Hemijskoj školi ove godine nije se opredelio nijedan učenik. I u Politehničkoj školi na smerovima tapetar dekorater i proizvođač finalnih proizvoda od drveta, oba na hrvatskom jeziku, od 30 mogućih mesta, popunjeno je svega dva
Smerovi bez zainteresovanih učenika

Zbog mnogo manjeg broja učenika nego što je planirano ove godine će u subotičkim srednjim školama biti ukinuto nekoliko odeljenja. Interesantno je da čak i one škole za koje godinama vlada najveće interesovanje, Ekonomska škola, Gimnazija i Medicinska škola još uvek imaju malo slobodnih mesta, ali to neće ugroziti otvaranje svih odeljenja koja su planirana za narednu školsku godinu.

Ono što su u gradskom resoru za obrazovanje istakli kao zanimljivu činjenicu jeste da ove godine ima mnogo učenika koji su ostvarili veliki broj bodova, kako kroz osnovno školovanje, tako i na završnom ispitu, a da su upisali neki od trogodišnjih smerova, gde su uglavnom zastupljeni zanati, koji deci garantuju izvesniju budućnost i zaposlenje.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6327
Povezane teme

medicinska srednja škola

politehnička srednja škola

gimnazija svetozar marković

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.