• Pregleda: 5614

Smerovi bez zainteresovanih učenika

Za smer modnog krojača na mađarskom jeziku u srednjoj Hemijskoj školi ove godine nije se opredelio nijedan učenik. I u Politehničkoj školi na smerovima tapetar dekorater i proizvođač finalnih proizvoda od drveta, oba na hrvatskom jeziku, od 30 mogućih mesta, popunjeno je svega dva
Smerovi bez zainteresovanih učenika

Zbog mnogo manjeg broja učenika nego što je planirano ove godine će u subotičkim srednjim školama biti ukinuto nekoliko odeljenja. Interesantno je da čak i one škole za koje godinama vlada najveće interesovanje, Ekonomska škola, Gimnazija i Medicinska škola još uvek imaju malo slobodnih mesta, ali to neće ugroziti otvaranje svih odeljenja koja su planirana za narednu školsku godinu.

Ono što su u gradskom resoru za obrazovanje istakli kao zanimljivu činjenicu jeste da ove godine ima mnogo učenika koji su ostvarili veliki broj bodova, kako kroz osnovno školovanje, tako i na završnom ispitu, a da su upisali neki od trogodišnjih smerova, gde su uglavnom zastupljeni zanati, koji deci garantuju izvesniju budućnost i zaposlenje.

Izvor: SuMedija

povezane teme

3
Alex Odgovori
"tapetar dekorater i proizvođač finalnih proizvoda od drveta, oba na hrvatskom jeziku"

Hahahahahahaha. Pa da li je ovo moguce? :)

Ucenik: "Profesore, da donesem lepilo?"
Profesor:"To nije tocno pitanje, kaze se ljepilo, sedi jedan."

Pa dokle vise... ovo je preterivanje i sprdnja od drzave sta se sve dozvoljava...
dusa Odgovori
@Alex
Ako madjari,slovaci,rumuni i albanci mogu da imaju smerove na svojim jezicima,zasto ukidati hrvatima?

Druga stvar je sto su hrvatski smerovi u gimnaziji 100% popunjeni.
Cak mogu da kazem da mi je drago sto ova dva smera nisu trazena,jer su u kriminalno losoj skoli...
.................. Odgovori
"Za smer modnog krojača na mađarskom jeziku u srednjoj Hemijskoj školi ove godine nije se opredelio nijedan učenik."
Pa i mladi vide sta se dogadja!I pametna deca!Zasto bi upisali tu struku?Posle da nemaju gde da rade?Ili da rade bez ujavljivanja!???Pa skoro ni platu nebi dobili?!!!??PAMETNA DECA!!!!!!!!!!!!!!moje dete je jos malo,pa nebi ni dozvoljavala da tu struku upise!!!!!!Ja imam tu struku zavrseno i nista postigla nisam!Sedim kuci,jer par puta bila radit bez ujavljivanja a cak ni platu nisam dobila..............
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.