Komentara: 2
Pregleda: 2850

Slavlje zbog asfalta na Purčarevom šoru

18.06.2012. u 17:17h
Izvor: RTV Yueco
Stanovnici Purčarevog i Sudarevog šora na Verušiću priredili su u Suboticu proslavu povodom toga što im je nakon decenija čekanja asfaltiran put. Na jednom od salaša okupilo se oko 120 gostiju, stanovnika ili vlasnika ovdašnjih salaša, od kojih poneki čekaju ceo svoj život na asfalt. Na zabavu su u znak zahvalnosti pozvani i funkcioneri lokalne samouprave.
Slavlje zbog asfalta na Purčarevom šoru

Neki stanovnici ovog dela Verušića čekali su i 70 godina na asfalt. Nakon što je pre četiri godine asfaltiran prvi deo, sredstvima i Fonda za poljoprivredu završeno je asfaltiranje Purčarevog šora u ukupnoj dužini od dva kilometra. Kako je rečeno, iza svega stoji uporna inicijativa građana koji ovde žive ili imaju zemlju.

Kako bi se zahvalili na asfaltu i proslavili to što više neće do svojih salaša dolaziti po prašnjavim i izlokanim putevima, građani su se organizovali i priredili zabavu na salašu.

Zabavi je prisustvovalo oko 120 građana ovog dela Verušića, a pozvani su i predstavnici lokalne samouprave.

Organizaciju proslave pomogao je i Konfido tim, čiji direktor Željko Kovač ocenjuje da asfaltiranje predstavlja jedan korak u oživljavanju subotičkih salaša, a samim tim i poljoprivredne proizvodnje.

Asfalt na Purčarevom šoru, kako je rečeno, predstavlja samo jednu od oko 100 ulica koje su asfaltirane u Subotici od marta prošle do aprila ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2850
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

verušić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.