Komentara: 35
Pregleda: 10220
Foto

Skupština o ostvarenju budžeta i imenovanju direktora javnih preduzeća

27.11.2018. u 09:44h > 16:55
Izvor: Subotica.com
Za prvih devet meseci ove godine  budžet Grada Subotice je raspolagao sa 4.141.240.860 dinara, što iznosi 55.26 odsto planiranog godišnjeg obima – rečeno je danas na 19. sednici Skupštine grada, kada se usvajao izveštaj budžeta za period od januara do septembra.
Skupština o ostvarenju budžeta i imenovanju direktora javnih preduzeća

Kao što je uvek slučaj kada je reč o novcu iz gradske kase, i ovaj izveštaj, ali i rebalans budžeta, izazvali su žustre polemike vlasti i opozicije, koje su se protegle na skoro dva sata skupštinskog zasedanja.

Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine, raspolagano je sa 8.31 odsto više sredstava. Ova činjenica je za predstavnike vlasti pokazatelj pozitivnih kretanja, a gradonačelnik je sa govornice jasno poručio da će ostvarenje ovogodišnjeg budžeta biti veće nego ranijih godina.

Skupština o ostvarenju budžeta i imenovanju direktora javnih preduzeća

Ovo je drugi rebalans, nekada se to dešavalo i po tri, četiri puta godišnje, a sada je neophodan zbog transfera sredstava iz Republike i Pokrajine, koja stižu i za nenadane stvari I za izgradnju zgrade Narodnog pozorišta. Očekujemo da ćemo biti uspešni u realizaciji budžeta i da će on biti realizovan oko 90 odsto – ističe gradonačelnik Bogdan Laban, dodajući da će i u sledećoj godini biti nastavljena realizacija kapitalnih projekata poput Ipsilon kraka i zgrade Narodnog pozorišta. - Uspešno je završena javna nabavka za izgradnju akva parka na Paliću i očekujemo da krajem decembra bude postavljen kamen temeljac, što je od izuzetnog značaja za Suboticu. Za ove dve i po godine u gradsku kasu slilo se blizu tri milijarde dinara sa viših nivoa vlasti.

Opozicija nije glasala za rebalans budžeta, jer ga smatraju prenaduvanim, kao i to da su izostala sredstva od zakupa poljoprivrednog i građevinskog zemljišta. Sa druge strane, pohvaljuju to što su se povećali iznosi od poreza na zarade.

Skupština o ostvarenju budžeta i imenovanju direktora javnih preduzeća

Nismo podržali rebalans budžeta jer je on nastavak onoga na šta smo ukazivali krajem godine da on nije realno planiran, a to pokazuje i ostvarenje budžeta koje je 55 odsto, a može se očekivati da do kraja godine dođe na minus od 800 miliona u odnosu na neki početni plan – objašnjava Saša Vučinić, iz odborničke grupe DS. - U tom smislu je vodeće odlaganje kredita od ERBD-a i realizacije izgradnje pozorišta, ali je važno da se ostali planovi i programi usklade sa onim što je realan prihod a to je oko 5.5 milijardi dinara.

Na današnjem zasedanju Skupštine grada imenovani su i direktori u šest javnih i javno komunalnih preduzeća. Na svojim funkcijama ostaće Vesna Prćić („Pogrebno“), Slobodan Milošev („Čistoća i zelenilo“), Milorad Slijepčević („Parking“) i Aleksandar Aleksić („Subotica-trans“). Nove direktore dobili su  „Stadion“, koji će u naredne četiri godine voditi Tamara Dimitrioski i „Subotičke pijace“, kojim će upravljati Dejan Ljubisavljević.

Izvor: Subotica.com
19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice 19. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 10220

Povezana vest

Povezane teme

Saša Vučinić

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

bogdan laban

sednica skupštine grada

budžetska sredstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.