Komentara: 8
Pregleda: 2348

Skupština grada zaseda u četvrtak

03.08.2021. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada zaseda u četvrtak

Iako do sada nije bila praksa, odborinici Skupštine grada sastaće se i tokom leta. Sednica Skupštine, 12. po redu, održaće se u četvrtak, a na njoj će se razmatrati 41 tačka dnevnog reda.

- Ne sećam se da je do sada bila praksa da se tokom avgusta održava redovna sednica, ali je dobro da se držimo ritma koji smo ustanovili na samom početku. Zahvaljujući tome, neke odluke ćemo usvojiti sada, a koje nikada, kalendarski gledano, tako rano nisu usvajane - rekao je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Među njima su izveštaji o realizaciji programa poslovanja svih 14 JKP, JP i DOO, kao i odluke o raspodeli njihove dobiti. Takođe, odlučivaće se o pokriću neto gubitka u slučaju JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Subotica-trans“.

- Što se tiče „Subotica-transa“ razlozi su opravdani, jer je prošla godina bila opterećena kovidom i poslovalo je u izuzetno otežanim uslovima. U slučaju „Vodovoda i kanalizacije“, gubitak iz 2014. godine pokriće se dobitkom iz prošle godine - objasnio je Pastor.

Skupština grada zaseda u četvrtak

Skupština grada imenovaće direktore četiri javna preduzeća. JKP „Vodovod i kanalizacija“ vodiće Đerđ Šugar, JP „Palić-Ludaš“ Marta Dobo, JKP „Suboticagas“ Timea Horvat, a JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Ognjen Golubović.

- Sva procedura je ispoštovana. Podsetimo, 1. aprila je raspisan konkurs za izbor direktora, komisija je sprovela proceduru, a onda je Gradsko veće Skupštini podnelo predlog na usvajanje - dodao je Pastor.

Skupština će razmatrati i Odluku o načinu i uslovima isporuke toplotne energije, kojom bi trebalo da se obezbedi pravedniji način obračuna potrošene toplotne energije. Razmatraće se i izveštaj o budžetu Grada Subotice od 1. januara do 30. jula, kao i Odluka o izradi PDR za izgradnju farme svinja u Bajmoku.

Sledeće zasedanje biće svečana sednica povodom Dana grada, 1. septembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2348

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.