Komentara: 26
Pregleda: 5018
Video
Foto

Ostvarenje gradskog budžeta hvale i vlast i opozicija

05.08.2021. u 10:50h > 15:03
Izvor: Subotica.com
Od januara do juna tekuće godine, budžet Grada Subotice je raspolagao sredstvima od 3.6 milijardi dinara, što iznosi 50,12 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine, raspolagano je sa 12,58 odsto više sredstava.
Ostvarenje gradskog budžeta hvale i vlast i opozicija

Izveštaj o ostvarenju budžeta Grada podržali su i odbornici vladajuće većine i odbornici opozicije, što se vrlo retko dešava. Uobičajeni rebalans će ovoga puta izostati.

- U proteklih deset godina, koliko sam u Svetu za budžet i finansije, nismo imali ovakvo ostvarenje budžeta. Imamo finansijski suficit od pola milijarde dinara, a odgovorili smo na sve izazove koji su bili pred nama, što se tiče ostvarenja budžeta i zahteva naših korisnika - rekao je Veljko Vojnić, predsednik odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. - Čak smo vratili dugove. Kasnili smo u isplati rata za Dom vojske i kasarnu „Kosta Nađ“ i tu smo se sustigli, a vratili smo i konsolidovanom budžetu dug od 150 miliona dinara pozajmice za likvidnost. To je sve rezultat ispravne politike Vlade Srbije, stručnosti, posvećenosti i ozbiljnosti u radu gradonačelnika i celog tima. Stigli su svi transferi sa viših nivoa vlasti za opremanje Regionalne deponije, fasadu Gradske biblioteke, završetak zgrade Narodnog pozorišta, javne nabavke su tekle po planu.

Odbornici su dali saglasnost i na izbor direktora četiri javna preduzeća – JKP „Vodovod i kanalizacija“ vodiće Đerđ Šugar, JP „Palić-Ludaš“ Marta Dobo, JKP „Suboticagas“ Timea Horvat, a JP za upavljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Ognjen Golubović. Usvojeni su izveštaji o poslovanju četrnaest JKP, JP i DOO kojima je osnivač Skupština grada.

Naredno zasedanje biće svečana sednica povodom Dana grada, 1. septembra.

Snimak 12. zasedanja pogledajte u nastavku.

Izvor: Subotica.com
12. Sednica Skupštine grada 12. Sednica Skupštine grada 12. Sednica Skupštine grada 12. Sednica Skupštine grada 12. Sednica Skupštine grada 12. Sednica Skupštine grada 12. Sednica Skupštine grada 12. Sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 5018

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.