Komentara: 8
Pregleda: 4578

Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za narednu godinu

20.12.2023. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
Sednica počinje u 9 časova kada možete na sajtu da pratite i prenos iz Velike većnice.
Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za narednu godinu

Na sutrašnjoj sednici Skupština grada odbornici će razmatrati 19 tačaka dnevnog reda, među kojima je najvažnija Odluka o budžetu Grada Subotice za 2024. godinu.

- Budžet je planiran u iznosu od 10 milijardi 376 miliona dinara, što je za 9.5 odsto više od poslednjeg rebalansa ovogodišnjeg budžeta. Prihodi i primanja će u potpunosti da pokrivaju izdatke i troškove, a bez obzira na teška vremena, za budžet se može reći da je razvojne prirode – najavio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. – Među planiranim projektima su završetak ugovorenih radova na zgradi Narodnog pozorišta, rekonstrukcija i dogradnja dva obdaništa, opremanje i završetak centralne kuhinje „Naše radosti“, projektovanje ledene dvorane, popravka i izgradnja puteva, realizacija projekata u okviru projekta „Čista Srbija“, sanacija deponije Aleksandrovačka bara...  

Skupština grada sutra odlučuje o budžetu za narednu godinuTu si izgradnja ambulante na Paliću, rekonstrukcija ulica u nekoliko mesnih zajednica, nastavak popravke zgrade Arpada Kostolanjija u Šupljaku, popravka zgrade mesne zajednice u Hajdukovu, biblioteke u Čantaviru...

Skupština će razmatrati i donošenje Odluke o donošenju Plana generalne regulacije za Bačke Vinograde, što je prvi put da se za ovo naselje donosi ovakav jedan planski dokument.

- Ovo je preduslov za regulaciju ulica i izgradnju infrastrukture. Nedavno je obnovljena zgrada železničke stanice u Bačkim Vinogradima, taj kraj će se oživeti izgradnjom pruge od Subotice do Segedina, a ovim planskim dokumentom definišu se osnove za dalji razvoj infrastrukture u naselju – dodaje Pastor.

Na dnevnom redu je i Odluka o upravljanju komunalnim otpadom, koja mora da se uskladi sa jednim republičkim zakonom. Davaće se i saglasnost o raspodeli dobiti preduzeća „Park Palić“, kao i izmene programa rada nekoliko javnih preduzeća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 6 dana
Komentara: 8
Pregleda: 4578

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

pastor balint

predsednik skupštine

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.