Komentara: 21
Pregleda: 8620

Skupština grada sutra o "Bojsenu"

26.08.2019. u 17:56h
Izvor: Subotica.com
Na sutrašnjoj vanrednoj sednici Skupštine grada razmatraće se odluka o dodeli građevinskog zemljišta bez naknade nemačkoj kompaniji "Bojsen Abagssisteme" (Boysen Abgassysteme) .
Skupština grada sutra o "Bojsenu"

Građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Subotice, od više od deset hektara nalazi se u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“.

Sa privrednim društvom „Boyssen Abgassysteme“ d.o.o. Subotica, ukoliko o tome sutra odluči skupštinska većina, zaključiće se Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade.

Podsetimo, februara prošle godine Rolf Gisel, predsednik "Boysen Group" poslao je pismo o namerama, u kome je navedeno da je odabrao grad Suboticu za realizaciju investicionog projekta. Gradonačelnik  je istog meseca dao odgovor na pismo o namerama i dao potvrdu da će na predmetnoj lokaciji u okviru Privredne zone „Mali Bajmok“ biti moguća izgradnja objekta čiji delovi dostižu visinu od 21 metar, na način definisan od strane javnog preduzeća zaduženog za urbanizam. U julu prošle godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa nemačkom kompanijom „Fridrich Boysen GmbH&Co. KG“, shodno kome su, između ostalog, određeni uslovi za izgradnju industrijskog objekta od strane Investitora i zaposlenje 507 radnika u okviru investicionog projekta, kao i podršku Grada za takvu izgradnju.

Skupština grada sutra o "Bojsenu"

Gradska uprava je, potom, sačinila Elaborat o opravdanosti, a Skupština Grada je 26. februara Zaključkom usvojila isti i dostavila ga Vladi Republike Srbije radi dobijanja prethodne saglasnosti za otuđenje građevinskog zemljišta bez naknade.

Postupajući u skladu sa članom 3. stav 2. Uredbe o načinu i postupku prijavljivanja državne pomoći, Gradska uprava grada je 25. juna Komisiji za kontrolu državne pomoći podnela prijavu radi realizacije investicionog projekta, nakon čega  dozvoljava državnu pomoć privrednom društvu „Boyssen Abgassysteme“ d.o.o. Subotica u vidu otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade, radi realizacije investicionog projekta.

Vlada Republike Srbije je u četvrtak, 22. avgusta, Zaključkom dala prethodnu saglasnost na otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 8620

Povezane vesti

Povezane teme

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

sednica skupštine grada

boysen abgassysteme

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.