Komentara: 78
Pregleda: 13051
Foto

Novi nemački investitor stiže u Suboticu

15.11.2018. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Nemački proizvođač auspuha, kompanija „Boysen“ uskoro bi trebalo da otvori pogon u našem gradu – najavio je danas gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, koji je u Gradskoj kući ugostio novog ambasadora Nemačke Tomasa Šiba.
Novi nemački investitor stiže u Suboticu

Prva poseta Subotici bila je prilika za razgovore o postojećim i budućim investicijama.

- Zahvaljujem se Nemačkoj na konkretnoj podršci Srbiji i poverenju koje nemački investitori imaju u Srbiju, a samim tim i u Suboticu. U našoj industrijskoj zoni posluje nekoliko velikih nemačkih kompanija, poput „Simensa“, „Norma grupe“, „Dunkermotoren“, „Kontinetal-Kontiteh“, koje zapošljavaju čak 4000 naših sugrađana – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Zahvaljujem i na projektu zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš, koji je rezultat donacije nemačke Vlade od 6.5 miliona evra. On je u fazi kada krećemo u raspisivanje javne nabavke i krećemo sa realizacijom, očekujemo da radovi počnu početkom iduće godine. Razgovarali smo i o budućim projektima. Sa poznatom nemačkom kompanijom „Boysen“ smo nedavno potpisali memorandum o razumevanju, predstoji nam još razgovora i nadamo se da će do realizacije tog projekta uskoro i doći.

Novi nemački investitor stiže u Suboticu

Razgovor sa gradonačelnikom po rečima ambasadora Tomasa Šiba, bio je intenzivan, otvoren i konstruktivan, kao što je, uostalom, i saradnja Nemačke i Subotice.

- Zadovoljstvo mi je što u Subotici postoji značajna aktivnost nemačkih privrednika i želim vam puno uspeha u daljim razgovorima sa kompanijom „Boysen“ - poručio je ambasador Šib, koji je Suboticu izabrao da bude među prvim zvaničnim posetama. - Imamo dobru dinamiku i trend i nadamo se da ćemo tim tempom i nastaviti.

Izvor: Subotica.com
Prijem za delegaciju nemačke ambasade Prijem za delegaciju nemačke ambasade Prijem za delegaciju nemačke ambasade Prijem za delegaciju nemačke ambasade Prijem za delegaciju nemačke ambasade Prijem za delegaciju nemačke ambasade Prijem za delegaciju nemačke ambasade Prijem za delegaciju nemačke ambasade
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 78
Pregleda: 13051

Povezane vesti

Povezane teme

nemački ambasador

bogdan laban

ambasador nemačke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.