Komentara: 4
Pregleda: 10188

Skup podrške za decu koja se leče od raka u sredu na Gradskom trgu

13.02.2017. u 10:06h
Izvor: Subotica.com
Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR će organizovati humanitarne skupove u 38 gradova širom Srbije, među kojima je i Subotica. Skupovi će biti održani od 12 do 14 časova.
Skup podrške za decu koja se leče od raka u sredu na Gradskom trgu

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim!“ – Stare stvari za novu nadu.

Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena II fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Sve informacije o humanitarnoj akciji - Stare stvari za novu nadu - biće  dostupne na zvaničnoj internet stranici udruženja.

U sredu, 15. februara, tačno u 13 časova na Gradskom trgu u Subotici (i u još 37 drugih gradova u Srbiji) biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama. Centralna manifestacija će biti organizovana u Beogradu, na Trgu Republike od 12 do 14 časova.

Kampanja „I ja se borim“, koju je udruženje započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom NURDOR je krajem prošle godine svečano obeležio kraj radova na prvoj fazi projekta i aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta – za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 10188

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

oboleli od raka

nurdor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.