Komentara: 1
Pregleda: 10274
Foto

Održan skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka

15.02.2017. u 14:53h > 17:32
Izvor: Subotica.com
Puštanjem balona podrške u centru grada obeležen je Svetski dan dece obolele od raka. U okviru kampanje ,,I ja se borim“ , Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka predstavilo je novu akciju pod nazivom ,,Stare stvari za novu nadu“.
Održan skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka

Cilj kampanje „I ja se borim“, koju je NURDOR započeo prošle godine, je da se skrene pažnja javnosti na učestalost malignih oboljenja kod dece, kako bi se zajednički pružila podrška projektu izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Prva faza izgradnje objekta je završena, a za drugu fazu uređenja i opremanja prostora nedostaje 20 miliona dinara.

- Trenutno smo u drugoj fazi izgradnje i ove akcije su u svrhu toga. Neophodno nam je puno akcija kako bismo opremili taj prostor. Građani mogu da šalju SMS poruke na broj 1150 i da sa 100 dinara daju doprinos akciji. U okviru akcije ,,Stare stvari za novu nadu“ koju smo danas započeli građani mogu da doniraju stvari koje im nisu neophodne i da na taj način pomognu deci oboleloj od raka - kaže Milica Trifunović, koordinatorka NURDOR-a za Suboticu.

Održan skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka

U Srbiji se na godišnjem nivou od malignih bolest leči oko 500 dece. Svakog dana jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete izgubi bitku sa ovom bolešću. Prema rečima lekara, malignitet kod dece izlečiv je u 70 odsto slučajeva.

Koliko je strašno suočavanje sa dijagnozom maligniteta kod deteta, zna Aleksandra Trbović čiji se sin Nemanja borio sa ovom bolešću. Posle duge i neizvesne borbe, Nemanja je uspeo da pobedi bolest.

- Sa 14 godina oboleo je od akutne limfoblasne leukemije. Borba je trajala dugo, bila je neizvesna, ali je završena u aprilu prošle godine. Saznanje da vam dete boluje od maligniteta je najveći šok koji možete da doživite u životu. Sinoć sam slušala jednu mamu koja je dala najtačniju definiciju. Kada se suočite sa tom dijagnozom-umrete, a dišete. To je ogroman lom, ali morate da se sastavite, ustanete i da se borite. Morate da saznate što više informacija o toj bolesti. Do bolesti mog deteta nisam nikada ni pomislila da to može da se desi detetu, niko ne razmišlja da je to dečja bolest - kaže Aleksandra Trbojević, roditelj i volonter NURDOR-a.

Održan skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka

Izvor: Subotica.com
Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka Skup podrške za decu obolelu i sećanja na decu preminulu od raka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 10274

Povezana vest

Povezane teme

oboleli od raka

svetski dan dece obolele od raka

nurdor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.