Komentara: 6
Pregleda: 1444
Foto

Školski pribor za 500 đaka srpske zajednice u Hrvatskoj

05.06.2020. u 14:33h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica donirao je 500 paketa školskog pribora za učenike koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku na području Vukovarsko-sremske i Osiječko-baranjske županije.
Školski pribor za 500 đaka srpske zajednice u Hrvatskoj

Ova donacija je prvi korak u realizaciji sporazuma koji je Grad Subotica potpisao sa Zajedničkim većem opština iz Vukovara u februaru ove godine, a čiji je početak odložila pandemija novog korona virusa.

- Radi se o sporazumu u kojem se Grad Subotica želi uključiti na kulturnom, obrazovnom i privrednom planu i da zajednički radimo u interesu naših gradova. Želimo da pomognemo naš narod s druge strane granice, pripremili smo 500 paketa školskog pribora za naše najmlađe i mislim da je to prvi izraz naše saradnje i našeg poštovanja, ali i buduće saradnje - rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.

Na području Vukovarsko-sremske i Osiječko-baranjske županije deluje 17 osnovnih i 5 srednjih škola u kojima se obrazovni proces odvija na srpskom nastavnom jeziku i pismu, a koje, kako je objasnio Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština iz Vukovara, pohađa preko 2.000 đaka i još 500 dece u 8 predškolskih ustanova.

- Ova donacija će u značajnoj meri pomoći našim učenicima i njihovim roditeljima, a sigurno će rasteretiti i njihove kućne budžete kada budu pripremali decu za školu. Ovo je prvi, a nadamo se ne i poslednji korak pomoći Grada Subotice Zajedničkom veću opština i Srbima koji žive na području ove dve najistočnije hrvatske županije - poručio je Jeremić.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 1444
Povezana vest
Povezane teme
bogdan laban
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.