Komentara: 6
Pregleda: 2112
Foto

Školski pribor za 500 đaka srpske zajednice u Hrvatskoj

05.06.2020. u 16:33h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica donirao je 500 paketa školskog pribora za učenike koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku na području Vukovarsko-sremske i Osiječko-baranjske županije.
Školski pribor za 500 đaka srpske zajednice u Hrvatskoj

Ova donacija je prvi korak u realizaciji sporazuma koji je Grad Subotica potpisao sa Zajedničkim većem opština iz Vukovara u februaru ove godine, a čiji je početak odložila pandemija novog korona virusa.

- Radi se o sporazumu u kojem se Grad Subotica želi uključiti na kulturnom, obrazovnom i privrednom planu i da zajednički radimo u interesu naših gradova. Želimo da pomognemo naš narod s druge strane granice, pripremili smo 500 paketa školskog pribora za naše najmlađe i mislim da je to prvi izraz naše saradnje i našeg poštovanja, ali i buduće saradnje - rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.

Školski pribor za 500 đaka srpske zajednice u HrvatskojNa području Vukovarsko-sremske i Osiječko-baranjske županije deluje 17 osnovnih i 5 srednjih škola u kojima se obrazovni proces odvija na srpskom nastavnom jeziku i pismu, a koje, kako je objasnio Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština iz Vukovara, pohađa preko 2.000 đaka i još 500 dece u 8 predškolskih ustanova.

- Ova donacija će u značajnoj meri pomoći našim učenicima i njihovim roditeljima, a sigurno će rasteretiti i njihove kućne budžete kada budu pripremali decu za školu. Ovo je prvi, a nadamo se ne i poslednji korak pomoći Grada Subotice Zajedničkom veću opština i Srbima koji žive na području ove dve najistočnije hrvatske županije - poručio je Jeremić.

Izvor: Subotica.com
Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića Prijem za predsednika Zajedničkog veća opština iz Vukovara, Srđana Jeremića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2112

Povezana vest

Povezane teme

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.