Komentara: 1
Pregleda: 1846

Sjajan rezultat Anet Nemet na Svetskom prvenstvu u maratonu

15.12.2015. u 12:27h
Izvor: RTV City
Anet Nemet članica Ultramaratonskog kluba "Paligo Palus" učestvovala je početkom decembra na Svetskom prvenstvu u maratonu na 50 km koje se održavalo u Dohi, glavnom gradu Katara. U konkurenciji 84 takmičarski iz 21 zemlje Anet kao najmlađa takmičarka osvojila je odlično 19. mesto sa rezultatom 4 časa i 17 minuta.
Sjajan rezultat Anet Nemet na Svetskom prvenstvu u maratonu

U toku trke mlada ultramaratonka imala je odličan ritam sa kojim je prvih 40 km istrčala za neverovatnih 3h i 12 minuta, ali je zbog iznenadnih  stomačnih poteškoća poslednjih 10 km istrčala ispod očekivanog vremena od oko 3h 53 minuta. Ipak kada se sve sabere mlada Anet je ostvarila  fantastičan rezultat i na najbolji način reprezentovala svoj klub, grad i državu i najavila još bolje rezultate u budućnosti.

- "Anet je kao predstavnik naše države stekla pravo da učestvuje na takmičenju time što je ostvarila limit na državnom prvenstvu ove godine zahvaljujući kojem je uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo. Ja mogu da istaknem da sam imala još veće zadovoljstvo da budem njen pratioc na ovoj trci. Anet je dala sve od sebe i zaista izvanredno istrčala trku. Tokom trke Anet je imala brojne poteškoće pogotovo u zadnjih 10 km. Mogu da istaknem da je ovo ogromno iskustvo za sve nas jer smo se susreli sa najboljim svetski trkačima, i na kraju mogli smo da povučemo paralelu i da uporedimo gde smo u odnosu na svet." - izjavila je Dragana Tabaković iz Ultramaratonsog kluba "Paligo Palus" sa Palića

Grad Subotica prepoznao je značaj i važnost učestvovanja Anet Nemet na ovom takmičenju i pomogao je put mlade maratonke u Dohu. Ostvaren rezultat vredan je pažnje i ponosa i još jedan je dokaz da je Subotica grad sportova i sjajnih rezultata.

- "Veoma nam je drago da smo imali učesnicu na Svetskom prvenstvu u Dohi. Mislim da je to velika stvar za naš grad i da malo ljudi ima koji mogu napraviti ovako značajan rezultat. Mi kao grad Subotica smo spremni da pomažemo ovakve klubove i ovako mlade ljude i u budućnosti ćemo to raditi." - izjavio je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam

Članove Ultramaratonskog kluba nakon praznika u januaru očekuju pripreme u Ulcinju za narednu sezonu u kojoj su predviđena učešća na državnim šampionatima i međunarodnim takmičenjima poput poznatog maratona Spartalon u Grčkoj i ultramaratonske trke oko jezera Balaton.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1846
Povezane teme

ultramaraton

ultramaratonski klub paligo palus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.