Komentara: 14
Pregleda: 7549

Izborna skupština FK "Spartak" iz drugog ugla

12.02.2015. u 12:22h
Izvor: Subotica.com
Pre nekoliko dana održana je Izborna skupština Fudbalskog kluba "Spartak" na kojoj je novi četvorogodišnji mandat dobio dosadašnji predsednik Dragan Simović, inače od nedavno i predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine. Osvrt na dešavanja na toj skupštini dao je i naš kolega, dugogodišnji sportski novinar, Božidar Spajić.
Izborna skupština FK "Spartak" iz drugog ugla

Desetog dana februara  FK "Spartak" je organizovao godišnju, izbornu skupštinu, na kojoj je Dragan Simović i po treći put izabran za njegovog predsednika. No, o svemu ste verujem dobro upoznati preko štampanih i elektronskih medija, pa bi suvišno bilo ponavljati se.

Radije ću podeliti sa Vama utiske, koje je na mene ostavio ovaj događaj. Dešavanja koja su predhodila Skupštini provejavala su dozu nekog spektakla i mogućnosti da izbor ipak izrodi neko, za javnost, veliko iznenađenje. Zašto to kažem! Samo dan pre održavanja skupštine u javnosti se o njoj nije govorilo. Ni jedan znak...ni jedan mig... da će ona i biti održana. A onda u večernjim satima ponedeljka telefoni novinara su se „usijali“! Nekako je ipak „procurela“ vest da će sednica biti održana u Sali br.1 Nove opštine, ali da će biti zatvorena za javnost. Nema tog od novinara koji se nije zapitao zašto? Izborna skupština, a zatvorena za javnost?! Van svake pameti, a i morala. Verovatno su čelnici kluba potom, još jednom razmislili o svojoj odluci, a nakon velikog negodovanja od strane novinara, odlučili tri sata pre početka sednice da pozovu novinare da ipak dođu. Valjda su shvatili da će novinari zajedno sa „kamerama“ doći i nepozvani, te da bi tada nastala još veća blamaža...

Kada smo stigli u veliki hol Nove opštine dočekao nas je dobro organizovan tim Spartakove administracije. Bili su tu, svakome na usluzi! Preuzimali su pozive od članova Skupštine, za svaki slučaj imali su u rezervi spreman radni materijal za onoga ko je možda svoj zaboravio poneti... Zahvaljujući tome, i mi smo uspeli nabaviti jedan za naše potrebe.

Prelistavajući radni materijal shvatili smo da je sročen sa izuzetno velikom profesionalnošću. Hteli ili ne, Spartaku se za to mora odati priznanje! Materijal je u sebi sadržavao ama baš sve! Od dnevnog reda, spiska članova Skupštine, pa sve do Statuta kluba. Pored toga i vrlo jasno definisani uslovi koje eventualni kandidat za predsednika mora posedovati. Pošto je proceduralna forma u potpunosti bila zadovoljena, gospodin Dragan Simović je podneo izveštaj o radu Kluba u protekloj godini. Nakon toga  se vrlo brzo prešlo na izbor predsednika Kluba. Pošto je i ovoga puta Simović bio jedini kanditat, nedugo zatim je odlučeno da stari bude i novi, u mandatu od 2015-2019. godine, tako da se on još jednom obratio skupu, rečima zahvalnosti, ali govorio je i o planovima za naredni period.

Sve u svemu, uz dva poduža govora predsednika, donošenja nekoliko bitnih odluka vezanih za klub, sve je bilo gotovo za manje od pola časa. Administracija Spartaka je sa odličnom ocenom položila ovaj, ni malo lak ispit, ali nama i dalje nije jasno zašto se ova Skupština želela sakriti od očiju javnosti. Naša obaveza je bila da javnosti prezentujemo negativne, ali i pozitivne strane Spartakove priče.

Za koji dan ćemo na ovom istom mestu govoriti o nekim temama iz izlaganja predsednika Kluba, koja su po nama od izuzetnog značaja za razvoj Spartaka, ali i ostalih klubova iz našeg grada i regije.

Članovi Skupštine Fudbalskog kluba "Spartak" su: Dragan Simović, Željko Knežević, Goran Drača, Branislav Savić, Aleksandar Reljić, Dejan Rajić, Dragan Đorđević, Milorad Trivanović, Zoran Ivanović, Željko Jurišić, Duško Knežević, Siniša Kuzmanović, Jovan Dmitrović, Zoran Došlo, Igor Pejović, Milenko Popović, Dragiša Pršić, Božidar Puača, Fadil Puljai, Milomir Nastić, Milorad Simović, Aleksandar Cvetanović, Damir Čuljak, Petar Štrbac, Nataša Jančikin, Zoran Tripković, Igor Vojnić Zelić, Dragan Petković, Dr. Zlatko Bešlagić, Jaroslav Pavlišin, Vladimir Torbica, Radojica Ristić, Branislav Jovanović i Nada Miranović. Ukupno 34.

U Upravnom odboru FK "Spartak" se, pored Dragana Simovića, predsednika, nalaze i: Željko Knežević, Jožef Kasa, Tomislav Stantić, Živojin Janić, Goran Drača, Bogdan Laban, Šandor Šomođi, Branko Đuričić, Srđan Đurica, Branislav Jovanović, Predrag Petričević, Mirko Lazić, Nenad Ivanišević, Zlatko Bešlagić, Zoran Došlo, Zoran Tripković, Milomir Nastić, Branislav Savić, Tomislav Veljković, Dejan Rajić, Željko Jurišić i Radojica Ristić. Ukupno 23.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7549

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

dragan simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.