Komentara: 0
Pregleda: 3604

Simensov karavan u Subotici

05.07.2012. u 22:32h
Izvor: SuMedija
Siemensov karavan, organizovan povodom 125 godina prisustva ove kompanije u Srbiji, završio je svoje putovanje danas, posetom Subotici.
Simensov karavan u Subotici

Subotičani su se upoznali sa izumima koji su bili preteča današnjih savremenih saobraćajnih sredstava, medicinske dijagnostičke opreme i ostalih tehničkih rešenja.

Na Trgu slobode je održana i predstava pozorišta „Dečja zemlja“, kroz koju su se najmlađi na šarmantan i duhovit način upoznali sa nastankom sijalice, teleprintera, telefonske centrale, televizora i drugih izuma, ali i sa procesom elektrifikacije Srbije i građenja hidroelektrana širom zemlje.

„Radeći na ovoj predstavi, i sami smo bili iznenađeni otkrivajući koliko je predmeta koje svakodnevno koristimo došlo upravo iz Siemensovih radionica“, kaže Slobodan Boda Ninković, koji u predstavi glumi Vernera fon Simensa, osnivača kompanije.

U okviru Siemens-ovog karavana, izložbu i pozorišnu predstavu „Korak ispred vremena – inovacije koje su izmenile svet“ do sada su mogli da vide Kragujevčani i Beograđani.

Simensov karavan Subotica

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3604
Povezane teme

Siemens

Simens

Simens Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.