Komentara: 2
Pregleda: 3407

Simens proširuje kapacitete u Subotici

11.11.2011. u 14:46h
Izvor: RTV Yueco
Simens proširuje kapacitete u Subotici

Kompanija Simens najavila je da će proširiti postojeće kapacitete fabrike u Subotici i pored postojećih 500, u naredne dve godine biće zaposleno još oko 150 radnika. Ova kompanija će uložiti 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora, koji je razvio jedan od inženjera kompanije, a proizvodiće se u subotičkoj fabrici.

U Simensu navode da fabrika u Subotici, najznačajniji domaći proizvođač električnih mašina i pretvarača koji se primenjuju u oblasti obnovljivih izvora energije, predstavlja reprezentativan primer ovog segmenta srpske privrede, koji Srbiju postavlja na tehnološku mapu sveta.

Kompanija Simens je saopštila da je ovu fiskalnu godinu završila sa ukupnim porastom profita za 36 odsto, koji sada iznosi 9,1 milijardu evra, a dobit od redovnog poslovanja uvećala se za gotovo dve trećine, na sedam milijardi evra. Prihodi od redovnog poslovanja porasli su za sedam odsto - na 73,5 milijardi evra, a nove porudžbine porasle su za 16 odsto, na 85,6 milijardi evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3407
Povezane teme

Simens Subotica

fabrika simens u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.