Komentara: 6
Pregleda: 3423

Šestomesečno ostvarenje budžeta i besplatan vrtić teme sutrašnje sednice Skupštine grada

02.08.2023. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Odbornici Skupštine grada na sutrašnjoj, 38. redovnoj sednici diskutovaće o ostvarenju gradskog budžeta u prvoj polovini tekuće godine, a na dnevnom redu će se naći i izveštaji o stepenu realizacije programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i o raspodeli dobiti koja je ostvarena protekle godine. Takođe, jedna od tema sutrašnjeg skupštinskog zasedanja je besplatan boravak mališana u vrtićima "Naše radosti" od 1. septembra.
Šestomesečno ostvarenje budžeta i besplatan vrtić teme sutrašnje sednice Skupštine grada

Ostvarenje gradskog budžeta za prvu polovinu godine iznosi 49,23 odsto što je, po oceni predsednika Skupštine grada Balinta Pastora, idealno.

To praktično znači da, ukoliko se ovaj trend nastavi do kraja godine, ostvarenje gradskog budžeta može biti gotovo 99 odsto, a bolje od toga zaista ne može. U prvih šest meseci ove godine realizacija budžeta grada je za 21 procenat veća u odnosu na isti period protekle godine - naveo je Pastor - Nastavljaju se trendovi rasta prihoda od poreza i od poreza na zarade i ja se i ovoga puta zahvaljujem građanima i privredi što uredno plaćaju porez. Važno je istaći da je u značajnoj meri porastao nameski kapitalni transfer od APV u prvoj polovini 2023.

Šestomesečno ostvarenje budžeta i besplatan vrtić teme sutrašnje sednice Skupštine gradaPoslovanje javnih i javno komunalnih preduzeća u prošloj godini i raspodela njihove dobiti biće tema 38. redovne sednice Skupštine grada, a od 14 preduzeća u 2022. godini pozitivno je poslovalo 13.

Ukupan prihod grada od prošlogodišnje dobiti ovih preduzeća je 47,4 miliona dinara - precizirao je sagovornik - Ta dobit, kao i prihodi od privrede i građana omogućavaju da se, na primer, donese odluka po kojoj će od 1. septembra vrtići biti besplatni. Tačnije, donećemo odluku o naknadi troškova boravka dece u objektima PU "Naša radost"  i vrtiću "Vackor", odnosno o naknadi dela troškova u privatnim vrtićima u vrednosti od 10 hiljada dinara.

Prenos iz Velike većnice možete da pratite u četvrtak od 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 3423

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

balint pastor

predsednik skupštine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.