Komentara: 86
Pregleda: 19412

Besplatan boravak u vrtićima od 1. septembra

26.07.2023. u 12:41h > 13:23
Izvor: Subotica.com
Besplatan boravak u vrtićima od 1. septembra

Gradsko veće Subotice donelo je odluku da od 1. septembra u potpunosti snosi troškove boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Naša radost" i vrtićima pri osnovnim školama u Čantaviru i Đurđinu, kao i da subvencioniše boravak u privatnim vrtićima.

- Stabilnim finansijama, dobrom racionalizacijom budžetskih sredstava i  postavljanjem prioriteta  omogućili smo, tako, za više od 4.500 naših najmlađih sugrađana besplatan boravak u vrtićima „Naše radosti", uz sve druge socijalne usluge koje plaćamo na nivou grada – od personalnih asistenata, do dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju, usluge stanovanja uz podršku, kao i pomoći trudnicama i majkama za rođenje prvog deteta – ističe gradonačelnik Stevan Bakić. - Ova odluka u skladu je sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji, ali i  podizanja standarda i kvaliteta života. Obezbedićemo podršku subotičkim porodicama u našem gradu u skladu sa nacionalnom politikom Republike Srbije.

Besplatan boravak u vrtićima od 1. septembraGrad je, inače, do sada plaćao 80 odsto od ekonomske cene vrtića a roditelji 20 odsto, a sada  će boravak za svu decu u državnim vrtićima biti besplatan. Pravo na naknadu dela troškova od 10. 000 dnara, u verifikovanim privatnim predškolskim ustanovama imaće roditelji ili drugi zakonski zastupnici koji su zaposleni, državljani su Srbije i imaju ukupan mesečni prihod do 200.000 dinara.

Ova odluka naći će se iduće nedelje na dnevnom redu Skupštine grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 86
Pregleda: 19412

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

naša radost

upis u vrtiće

stevan bakić

predškolska ustanova naša radost

pronatalitetna politika

polazak u vrtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.