Komentara: 4
Pregleda: 1387
Foto

Sedma umetnost o značaju mentalnog zdravlja mladih

27.04.2022. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
U bioskopu Otvorenog univerziteta juče je prikazan dokumentarni film „Povezivanje tačkica“, koji govori o značaju mentalnog zdravlja mladih. Projekcija filma je nastavak kampanje „Iz mog ugla“ UNICEF-a i „Prijatelji dece Srbije“ koja je fokusirana na ovu temu.
Sedma umetnost o značaju mentalnog zdravlja mladih

Film „Povezivanje tačkica“ otvorio je globalnu diskusiju o mentalnom zdravlju mladih, koji su i glavni akteri ovog dokumentarca.

- Pokušali smo da približimo kako se osećaju mladi i ovaj fim na jedan drugačiji način govori o tome, jer svi koji se pojavljuju direktno i otvoreno govore kroz šta prolaze, kako se osećaju, koliko je njihovo mentalno zdravlje ugroženo i kako ustvari stoji prava podrška za njih u ovom trenutku. To je globalni problem i tokom filma ćemo videti ljude sa različitih krajeva sveta i svima im je zajednička ta teskoba i taj nedovoljno dobar odnos prema mentalnom zdravlju – objašnjava Milica Veljković, jedna od aktera filma koja je iznela svoje iskustvo. – Posle premijere u Beogradu u oktobru prošle godine, film je za do sada prikazan u desetak gradova. Posle projekcije đaci mogu da popune listić da kažu kako su se osećali, da li su znali za neke stvari i šta ih je najviše zainteresovalo. Jako je važno da im ukažemo na ovu problematiku i kako možemo da im pomognemo.

Sedma umetnost o značaju mentalnog zdravlja mladih

Kroz priče i poruke mladih sagledani se univerzalni psihološki problemi. Svoj osvrt na ovu temu dala je i Ana Marie Alves Ćurčić, novinarka koja se bavi zagovaranjem za mentalno zdravlje mladih, i mlada osoba, koja ima lično iskustvo.

Izvor: Subotica.com
Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih Projekcija dokumentarnog filma „Povezivanje tačkica“ o mentalnom zdravlju mladih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1387
Povezane teme

mentalno zdravlje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.