Komentara: 0
Pregleda: 3739
Foto

Šarolika ponuda cveća na manifestaciji "Garden flora"

19.04.2018. u 17:18h
Izvor: Subotica.com
Prolećna izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica "Garden flora" otvorena je danas na malom šetališu Trga republike. Kao i svake godine, manifestacija je okupila veliki broj lokalnih proizvođača cveća, kao i posetilaca koji su u prilici da obogate svoju baštu po veoma pristupačnim cenama.
Šarolika ponuda cveća na manifestaciji "Garden flora"

Erika Berta iz Bačkih Vinograda se već 25 godina bavi proizvodnjom cveća, u koju je uključena cela porodica. Za dve i po decenije rada, stekli su šest plastenika u kojima svakodnevno brinu o raznovrsnom baštenskom cveću. Kaže da je to posao koji zahteva mnogo posvećenosti i vremena, te da se od njega teško može živeti, jer se cena nije menjala nekoliko godina.

- Gajimo petonije, tamjaniku, muškatle, begoniju, margarete, lavandu, salviju i još mnogo cveća. Ovo nam je sedmi put da učestvujemo na ovoj manifestaciji, a sugrađani u ovom periodu najviše kupuju stare cvetove, poput muškatli i petonije, ali se takođe opredeljuju i za nešto novije cvetove - rekla je Berta.

Šarolika ponuda cveća na manifestaciji "Garden flora"

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavilo se više od 30 izlagača iz severne Vojvodine, a prema rečima organizatora Arpada Kiša, ispred Udruženja seljaka Subotica, cilj manifestacije je, pre svega, da se ustupi prostor lokalnim proizvođačima cveća, te da se održi raznolikost i uključe novi proizvodi.

- Osim šarolike ponude cveća,  imamo i izlagače starih zanata, prateće baštenske opreme, zemlje i treseta. Takođe, na sajmu imamo i tri inženjera, od kojih zainteresovani sugrađani mogu dobiti savete kako da neguju cveće, kako se sadnice sade, koje cveće ide jedno sa drugim i kako će ono uspeti. Zanimljivo je da smo ove godine predstavili i vodu u soda izdanju, jer je i to jedan stari zanat, veoma redak koji praktično izumire, pa smo odlučili da i njima ustupimo prostor da izvože svoj proizvod - objasnio je Kiš.

Šarolika ponuda cveća na manifestaciji "Garden flora"

Manifestacija "Graden flora" održava se po deveti put u našem gradu, a zbog velike posećenosti i atraktivnosti, nedavno je uvrštena u kalendar Turističkog saveza Vojvodine, kao događaj od posebnog značaja. Prolećna izložba i vašar cveća biće otvorena do nedelje, 22. aprila.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018" Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018" Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018" Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018" Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018" Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018" Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018" Svečano otvaranje izložbe i vašara baštenskog cveća i sadnica - "Garden flora 2018"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3739

Povezana vest

Povezane teme

cveće

sajam cveća

regionalna izložba cveća

garden flora

izložba i vašar cveća i bašte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.