• Pregleda: 5253

Izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica od 19. do 22. aprila u centru grada

Regionalna izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica "Garden Flora" održaće se od 19. do 22. aprila, na malom šetališu Trga republike. Više od 20 proizvođača cveća izložiće bogatu i šarenu ponudu na štandovima, a prema rečima organizatora, posetioce očekuje i nekoliko novina.
Izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica od 19. do 22. aprila u centru grada

Manifestacija "Garden Flora" održava se po deveti put, a osim bogate ponude baštenskog cveća i sadnica po pristupačnim cenama, organizatori su pripremili i nekoliko novina.

- Jedna od njih je da se region, uslovno rečeno, zaista proširio, jer smo do sada imali izlagače iz Kanjiže, Sente, Bačke Topole i Subotice, a ove godine imaćemo još iz Sombora i Apatina. Ono što je takođe interesantno, jeste da će u sklopu manifestacije biti organzovana i promocija proizvoda, starih zanata i soda vode, što je po malo neobično, ali može da bude i zanimljivo - kaže Arpad Kiš, ispred Udruženja seljaka Subotica.

Otvaranje manifestacije zakazano je za četvrtak, 19. aprila, u 12 časova, a očekuje se učešće više od 20 proizvođača cveća i oko osam predstavnika starih zanata, koji će izložiti prateću opremu hortikulture.

- Ponuda će biti lepa, šarena i velika, ali se možemo požaliti da su vremenske prilike, odnosno produžena zima, napravile izvesne štete pojedinim proizvođačima, tako da se neki, koji su do sada bili redovni, ove godine neće pojaviti sa svojim sadnicama, ali će se pripremati za jesenju manifestaciju, kada će imati nove proizvode - dodao je Kiš.

Prema rečima našeg sagovornika, ova manifestacija je prepoznata i kao turistička atrakcija, jer se organizuje prevoz za meštane Moravice i drugih okolnih mesta, kako bi posetili izložbu i vašar cveća u Subotici.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Sistem Odgovori
Malo i dobrih vesti! Izistinski mi se sviđa ovo. Ovo Subotica zaslužuje, a ne kojekakve svinjokolje u centru grada i Zavičajne Dane. Obišao sam mnoge sajmove cveća u Evropi, ali najlepše ruže sam video u svojoj bašti. Baštovanskim umećem me učila maćeha, koja je bila jedna gorda žena (često me je kinjila), ali prava boginja cveća.
Sistem (original)
Srbija je ogrezla u svekolikoj negativnosti. Začuđujuće je kako radi protiv sebe, prema svemu svom dobrom odnosi se ružno. Ona sistemski uništava sve što valja, sve ljude sa idejama, znanjem, umećem i voljom da stvaraju novo, bolje. Ona nestaje jer ubija osnov života, ubija stvaranje bez koja nema opstanka. Žao mi je, tu nema pomoći, sistem ne odustaje od samouništenja.
sistem (original)
Preuzimanje nicka i pisanje pod njim zarad diskvalifikacije i poniženja onog koji ga izvorno koristi. Mnogo gore uvrede od iznetih sam doživljavao i ne samo verbalno stradao dok sam bio u Srbiji. I nisam jedini. Dug je spisak kvalitetnih ljudi, koji su hteli bolje gradove, društvo i državu i na tome radili, sistem uklonio i to još uvek čini. I eto, ostade samo đubre. I biće ga sve više. A vi vređajte, ponižavajte, hapsite i uklanjajte i dalje. Dok vas sve to đubre potpuno ne prekrije.

Postupajte i dalje po rečima Iva Andrića: "Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju vlastitu korist od očigledne štete."

Strašno je šta, radeći protiv dobrog, radite sami sebi!
Mali
Ooo dobro dosao realni,sistemski ili kako god vec,kako je na zapadu?ajde napusti ovaj sajt,budi jednom normalan,ajde lepo polako gasi internet
sofi
@sistem(original)
Kakve veze ima tvoj komentar sa sajmom cveća. Zar tebi samome više nije jasno da si ozbiljno oboleo.
avet Odgovori
@sistem
Ja baš volim svinjokolje, pogotovo kada se održavaju baš u centru grada jer smo mi narod koji voli da jede svinjske proizvode. I ja sam obišao mnoge svinjokoljske sajmove u Evropi, ali su ipak kobasice i šunke iz moje pušnice ubedljivo najukusnije i nema im ravnih.
Subotica zaslužuje da se ovakvi svinjokoljski dani održavaju svakog meseca u godini i za mene je najlepša vest kada čujem da će ponovo biti svinjski dani.
Veliki je problem što mi očuh jako voli kobasice, pa moram staviti katanac na pusnicu jer bi kobasice nestale za nedelju dana.
Nikola Odgovori
@AVET Veliki je problem, druže, što ti i tebi slični niste u ustanovi u kojoj bi trebalo da budete.
Avet
Ja sad stvarno ne vidim u čemu je problem, objasni mi sad zašto bih ja morao biti u nekoj specijalnoj ustanovi.
Pa nismo mi svi isti, neko voli cveće, neko sitne životinje, neko konjske trke, neko umetničke slike i galerije, neko koncerte, neko pozorište, a neko kobasice i šunke.
Sad nije mi jasno, ima mesta za sve, velik je centar grada, svi mi možemo držati svoje dane, ali mi koji volimo svinjokoljske dane smo po tebi zreli za psihijatriju?????
Nisi uopšte tolerantan, druže, ali stvarno.
Nemanja
Nikola, mislim da si ti za tu ustanovu.
sofi
@avet
Ne uzbuđujte se ko razume shvatiće ko ne razume njemu ne vredi ni ogjašnjavati.
žužana Odgovori
O ukusima ne treba raspravljati. Nekome se sviđa svinjokolj, nekome cveće a neki vole oboje.

Dopada mi se izložba cveća u gradu. Lepo je.
sofi
Jeste lepo ali je i skupo. Direktno kod proizvođača iz plastenika duplo jeftinije. No razumem ja i to. Gradska vlast odrapila cenu zakupa prostora da te zaboli glava.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.