Komentara: 21
Pregleda: 5545

Saopštenje Komunalne policije povodom napada pasa na maloletno lice

06.02.2015. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
Povodom napisa u pojedinim medijima da su dva psa, lutalice, nedavno, na području MZ „Radanovac“, napali trinaestogodišnjeg dečaka (E. B.) i tom prilikom mu naneli lakše povrede, kao i da će, navodno, „roditelji od Grada tražiti odštetu“, Komunalna policija grada Subotice oglašava se sledećim saopštenjem za javnost:
Saopštenje Komunalne policije povodom napada pasa na maloletno lice

U utorak, 27. januara 2015. godine, u 12,45 časova, zaprimljena je telefonska prijava od strane radnika firme „Domino“ iz Subotice, Segedinski put bb, koji je prijavio da se kod njih nalazi maloletno lice koga su, na biciklističkoj stazi naspram firme „Domino“, napala dva velika psa.

Nakon prijave, na lice mesta izašla je patrola Komunalne policije koja je maloletnog dečaka (E. B.), zajedno sa njegovom majkom Valerijom Bartuš, odvezla u Opštu bolnicu Subotica radi saniranja nastalih povreda. Tom prilikom sačinjen je i zapisnik vezan za ovaj događaj.  

Druga patrola komunalne policije locirala je pse koji su napali dečaka na području vojnog poligona, a koji su se u momentu nailaska patrole kretali unutar vojnog poligona prema zadnjem delu II kasarne, odnosno u pravcu Palmine ulice. Zbog nemogućnosti prolaska Palminom ulicom, ta patrola Komunalne policije je, u cilju praćenja pasa, otišla na Radanovac, ali psi su se, u međuvremenu, izgubili.

Operativnim radom na terenu utvrđeno je da su dva psa rase kavkaski ovčar u vlasništvu jedne subotičke firme, čije je sedište u Tuk ugarnice. Psi su čipovani i uredno vakcinisani, za šta su njihovi vlasnici prikazali na uvid pasoše za pse.

Protiv vlasnika pasa preduzeće se odgovarajuće mere i radnje iz nadležnosti pripadajućih inspekcija. Pošto je reč o događaju gde se radi o vlasničkim psima, oštećena strana će dobiti potrebne podatke o vlasniku pasa, u cilju ostvarivanja svojih prava pred nadležnim sudskim organima, navodi se u saopštenju Komunalne policije grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 5545

Povezana vest

Povezane teme

napušteni psi

komunalna policija

psi lutalice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.