Komentara: 62
Pregleda: 11831

Psi lutalice izujedali trinaestogodišnjaka na Velikom Radanovcu

03.02.2015. u 14:44h
Izvor: RTV City
Problemu sa psima lutalicama u Subotici se za sada ne vidi kraj, a dok se ne nađe adekvatno rešenje, bezbednost građana na ulicama je ugrožena. Gotovo svakodnevno se dešavaju napadi pasa lutalica, a jedan takav dogodio se pre nekoliko dana, kada su dva psa napala maloletnog dečaka u mesnoj zajednici Veliki Radanovac. Veća tragedija je sprečena uz pomoć naših sugrađana, a trinaestogodišnji dečak prošao je sa lakšim povredama, ali sa traumama koje su mu poremetile svakodnevni život.
Psi lutalice izujedali trinaestogodišnjaka na Velikom Radanovcu

Maloletni B.E. se vraćao iz škole na bicikli, kada su ga napala dva velika vučjaka. Prema rečima njegove bake Bartuš Valerije, napad se dogodio na Palićkom putu, nedaleko od marketa Rodić gde su ga psi bukvalno srušili sa bicikle i naneli mu nekoliko ujeda.

Zahvaljujući radnicima iz obližnjeg građevinskog centra, koji su uspeli da oteraju pse, izbegnuta je veća nesreća, a na lice mesta odmah je izašla Komunalna policija koja je pomogla da se dečak preveze u Hitnu pomoć. Valerija ističe da ovo nije prvi napad pasa lutalica u ovoj mesnoj zajednici, i da su u pojedinim slučajevima poznati vlasnici pasa.

U mesnoj zajednici Veliki Radanovac ističu da je problem sa psima lutalicama u ovoj mesnoj zajednici zaista velik. Zamenik predsednika Skupštine mesne zajednice Janoš Salai ističe da su vlasnici izuzetno neodgovorni prema svojim kućnim ljubimcima, te ih nekontrolisano puštaju da lutaju ulicama. Ovo nije prvi slučaj napada pasa lutalica u Velikom Radanovcu.

Samo tokom proteklog vikenda, troje naših sugrađana potražilo je pomoć u ambulantama zbog ugriza pasa lutalica, dok se tokom januara broj ujeda popeo na 18, što je u odnosu na isti mesec prošle godine dvostruko više. Tokom prošle godine lokalna samouprava i Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ isplatili su građanima koje su ugrizli psi odštetu u iznosu od 58 miliona dinara.

Trinaestogodišnji dečak sa Velikog Radanovca kojeg su napali psi lutalice ima teške traume, a roditelji će od Grada tražiti odštetu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 62
Pregleda: 11831

Povezane vesti

Povezane teme

napušteni psi

psi lutalice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.