Komentara: 12
Pregleda: 2936

Saopštenje GrO URS

05.10.2012. u 17:21h
Izvor: RTV City
Subotički URS reaguje na izjavu gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, „ ...da će primena novih zakona koji se odnose na finansiranje proizvesti gubitak prihoda gradskog budžeta od oko 77 miliona dinara i to 30 miliona dinara od firmarina, 35 dinara od godišnje naknade za vozila i 12 miliona dinara od naknade za zaštitu životne sredine…“ pitanjem za gradonačelnika:
Saopštenje GrO URS

Šta podrazumeva kada kaže „grad Subotica“. Da li pod „gradom Subotica“ podrazumeva sve građane grada Subotice ili samo budžet grada Subotice.  Jer, iako 77 miliona dinara neće ući u budžet grada, ovaj novac će ipak ostati u gradu kod ljudi koji nisu platili ukinute namete ili onih koji imaju indirektne koristi od toga. To svakako ne može biti gubitak za Suboticu. Bez obzira što u daljem tekstu gradonačelnik ipak precizira da misli na budžet grada Subotice, pitamo se da li gradonačelnik pri tome ne misli na građane Subotice i na njihove interese, ili samo ne zna koji su osnovni principi prihodovanja jednog budžeta grada.

Ako bi gradonačelnik poštovao inerese građana u ovom slučaju može se reći njihovo pravo na dostojan život, a to je pravo na rad i sopstvenu zaradu, onda bi gradonačenik Dulić znao da umanjenje ovih taksi znači veliko olakšanje za privredu koja kada je rasterećena nameta i komplikovane administacije puni budžete i zaposlenih u privredi i indirektno, zaposlenih u Gradskoj kući, u stvari, puni budžet grada.

Gradončelnik bi takođe znao da je Subotica grad u kome je poljoprivreda privredna grana od koje živi veliki broj porodica, da je poljoprivreda toliko devastirana i da poljoprivrednicima umanjenje naknade za traktore i priključna vozila znači prilično mnogo. Da će i poljoprivrednici više doprineti ako im se ne otimaju naknade i ako se oslobode nameta. Stvoriće poljoprivrednici i za sebe i za budžet grada. Ipak, možda se radi o neznanju, pa onda gradonačelnik primenjuje najjednostavniji model, prosto uzimanje nameta, naknada, taksi od građana, pa ko ima – ima i dok ima

Važno da gradska kasa bude puna, još makar do sledećih izbora, piše u saopštenju.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 2936

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Ujedinjeni regioni Srbije

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.