• Pregleda: 2527

Saopštenje GrO URS

Subotički URS reaguje na izjavu gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, „ ...da će primena novih zakona koji se odnose na finansiranje proizvesti gubitak prihoda gradskog budžeta od oko 77 miliona dinara i to 30 miliona dinara od firmarina, 35 dinara od godišnje naknade za vozila i 12 miliona dinara od naknade za zaštitu životne sredine…“ pitanjem za gradonačelnika:
Saopštenje GrO URS

Šta podrazumeva kada kaže „grad Subotica“. Da li pod „gradom Subotica“ podrazumeva sve građane grada Subotice ili samo budžet grada Subotice.  Jer, iako 77 miliona dinara neće ući u budžet grada, ovaj novac će ipak ostati u gradu kod ljudi koji nisu platili ukinute namete ili onih koji imaju indirektne koristi od toga. To svakako ne može biti gubitak za Suboticu. Bez obzira što u daljem tekstu gradonačelnik ipak precizira da misli na budžet grada Subotice, pitamo se da li gradonačelnik pri tome ne misli na građane Subotice i na njihove interese, ili samo ne zna koji su osnovni principi prihodovanja jednog budžeta grada.

Ako bi gradonačelnik poštovao inerese građana u ovom slučaju može se reći njihovo pravo na dostojan život, a to je pravo na rad i sopstvenu zaradu, onda bi gradonačenik Dulić znao da umanjenje ovih taksi znači veliko olakšanje za privredu koja kada je rasterećena nameta i komplikovane administacije puni budžete i zaposlenih u privredi i indirektno, zaposlenih u Gradskoj kući, u stvari, puni budžet grada.

Gradončelnik bi takođe znao da je Subotica grad u kome je poljoprivreda privredna grana od koje živi veliki broj porodica, da je poljoprivreda toliko devastirana i da poljoprivrednicima umanjenje naknade za traktore i priključna vozila znači prilično mnogo. Da će i poljoprivrednici više doprineti ako im se ne otimaju naknade i ako se oslobode nameta. Stvoriće poljoprivrednici i za sebe i za budžet grada. Ipak, možda se radi o neznanju, pa onda gradonačelnik primenjuje najjednostavniji model, prosto uzimanje nameta, naknada, taksi od građana, pa ko ima – ima i dok ima

Važno da gradska kasa bude puna, još makar do sledećih izbora, piše u saopštenju.

Izvor: RTV City

povezane teme

12
Milan Odgovori
jaooo ursovci, g17 ili sta ste vec. nemojte vise da izdajete nikakva saopstenja ako ce biti kao ovo. dosta je sa glupostima
yupi Odgovori
Ima li kraja lupetanju gospode iz URs-a? Preduzetnik sam tri godine, i verujte mi da je smesno ovo sto radi Mladja. Ukupna vrednost taksi koje je ukinuo(firmarina, i sl) ne prelazi 1000 dinara mesecno. Iako je obecao da ce smanjiti poreze i doprinose, koji su nesto vise od 60 % zarade,kada poveca PDV, imamo prilike da vidimo da od toga nema nista. Time bi rasteretio privredu!!!
12 godina nije uradio nista, zasto bi i naredne cetiri?
CIRINELA Odgovori
Svaka vam je na mestu ali sumnjam da će mu to ući u glavu.
ko ce hapsit Dinkica? Odgovori
Koje glupo saopstenje! Pa vi ste imali ministra poljoprivrede,pa niste nista uradili! Dinkic je vodio privatizaciju sa najvecom kradjom radnika u istoriji coveka! Ojacao je tajkune i zamrzao ih na vlasti,bilo koja partija da vlada! Sns ga pljuvao,a sad ga postavio za ministra koji je zadao konacni udarac nama radnicima! Pa vi ni ne postojite u Subotici? Ko je vas predstavnik! A nekad ste setali,i cesto posecivali Palic i nase salase,i obecavali kule i gradove,*** cenzurisano ***
Lazo Odgovori
Čudim se predhodnim komentatorima.kao da ne žive tu.Pa ako jedna porodica ili firma treba manje nameta da plate da li je to dobro ili ne?
Vesko Odgovori
Bolje se pokrijte po usima , koga vi predstavljate.Vi ste jedino za blioteku , samo bi malo imali citalaca.
saopstenja za retardirane Odgovori
hahahahahahahahaha
cek samo malo.....
hahahahahahahahahahahahahaha

samo jedno pitanje, koliko novca je od ukinutih nameta oslobodjena mala porodicna firma (oko 1200 din mesecno), a koliko (mladjin ujak) miskovic
Suboticanin Odgovori
URS je postala FUUUUJJJJJ stranka,

PROCITANI STE!!!
luka Odgovori
DS-ovci, koliko je sati i koliko je još vremena preostalo?????????????????
moles Odgovori
U PANICI SU, MANJE CE MOCI UKRASTI U BUDUCE !!
Kravica Odgovori
obratio se i ravnatelj Biblijoteke... hehehe... umesto da cuti narednih deset godina...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.