Komentara: 32
Pregleda: 6303

Dulić: Ukidanjem taksi Subotica ostala bez 13 miliona dinara

03.10.2012. u 19:00h
Izvor: RTV
Primenom novih zakona koji se odnose na finansiranje samouprave budžet grada Subotica će do kraja godine izgubiti oko 13 miliona dinara, izjavio je za Tanjug, a prenosi RTV, gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Dulić: Ukidanjem taksi Subotica ostala bez 13 miliona dinara

On je precizirao da će budžet biti uskraćen za 7,5 miliona dinara od takse za isticanje firme na poslovnom prostoru (firmarine), 4 miliona dinara od naknade za drumska i motorna vozila, traktore i priključna vozila, a od naknada za zagađenje životne sredine 1,5 miliona dinara.

"Na godišnjem nivou izmene Zakona proizvešće gubitak prihoda gradskog budžeta od oko 77 miliona dinara i to 30 miliona dinara od firmarina, 35 miliona dinara od godišnje naknade za vozila i 12 miliona dinara od naknade za zagađivanje životne sredine", rekao je Dulić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, na to se mora računati prilikom donošenja budžeta za narednu 2013. godinu.

"Rebalansom budžeta grada za 2012. moraće se dovesti u ravnotežu prihodi i rashodi. S obzirom na zakonom uskraćene prihode moraće se iznaći način da se to nadoknadi iz nekog drugog izvora prihoda ili će se pristupiti umanjenju dela rashoda za iznos izgubljenih prihoda", rekao je Dulić.

Izmenama seta zakona koji se odnose na finansiranje samouprave ukinuti su pojedini izvorni i ustupljeni prihodi jedinica lokalne samouprave. Primena usvojenih zakona počela je od 1. oktobra tekuće godine.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 6303

Povezana vest

Povezane teme

Modest Dulić

lokalne takse

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.