Komentara: 33
Pregleda: 4439

Saopštenje Bunjevačke matice

18.01.2013. u 15:59h
Saopštenje Bunjevačke matice

Povodom poslednjeg saopštenja koje je dao Mirko Bajić u ime Saveza bačkih Bunjevaca, povodom zbivanja u Nacionalnom savetu bunjevačke manjine u kome se bavi i Bunjevačkom maticom, Glavni odbor izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

Gospodine Bajiću ukoliko Vam je stvarno stalo do jedinstva među Bunjevcima tražimo od Vas i vaše stranke da prihvatite volju većine u Nacionalnom savetu i Odluke donete na poslednjoj sednici Nacionalnog saveta bunjevačke manjine od 05.01.2012.godine, po kome je mr Suzana Kujundžić Ostojić, nova predsednica a Vojislav Orčić novi predsednik Izvršnog odbora.

Takve odluke su legalne i legitimne jer ih jo donela kvalifikovana većina u skladu sa Statutom i ono što je vrlo važno, iznad svega su moralne. Da bi neko vodio Nacionalni Savet ili bilo koju instituciju mora biti pre svega moralan.

Razumemo i Vašu brigu za Vaše pozicije u Bunjevačkom informativnom centru, ali ta briga muči pored Nacionalnog saveta i druge bunjevačke institucije, jer nam je izuzetno stalo do njega.

Ne sviđa nam se što funkcionisanje i materijalno poslovanje u BIC-u nije transparentno. Malo ko zna na koliko ste plaćenih funkcija u ovom trenutku, kao zastupnik bunjevačkih interesa. Ne sviđa nam se što ste kao direktor tamo zaposlili svog sina, članove svoje stranke i na mesto predsednika Upravanog odbora člana svoje stranke. Možda sva ta slučajnost ništa ne znači i onda ne vidimo zašto se plašite dogovorenih promena u Nacionalnom savetu i zašto držite kao ”taoca“ u ovoj priči Branka Pokornića, koji često spominje da je koleteralna šteta.

Pomozite mu da to više ne bude. Zašto ga gurate u novu nemoralnu situaciju da nelegalno i nelegitimno zakazuje sednicu i ako je na sednici od 05.01.2013. godine razrešen funkcije. Sa ovim svima nama poručujete da ćete nastaviti sa stvaranjem problema i daljeg razdora među narodom. Da li je to zaslužio naš narod. Sve posledice tih postupaka će te i vi snositi.

Na kraju moramo reći da nas niste iznenadili sa tekstom vašeg poslednjeg saopštenja, gde je za ovu situaciju kriva Matica, mnogi pojedinci pa i oni koji nemaju veze sa našom pričom, a samo ste vi ispravni i jako vezani za naš bunjevački rod. Bilo bi smešno da nije tužno. Sa ovim smo završili svaku raspravu sa vama.

Glavni odbor Bunjevačke matice

Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 4439

Povezane vesti

Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

bunjevačka matica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.