Komentara: 13
Pregleda: 3031

Reakcija Saveza bačkih Bunjevaca na saopštenje Gr.O SPS-a

15.01.2013. u 21:52h
Reakcija Saveza bačkih Bunjevaca na saopštenje Gr.O SPS-a

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije oglasio se povodom problema koji je nastao u Bunjevačkom nacionalnom savetu.

Subotički socijalisti smatraju da sve nedoumice i nesporazumi treba da se reše u okviru institucija sistema.

Na ovo saopštenje reagovao je Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Zahvaljujemo Socijalističkoj Partiji Srbije na podršci da se problem unutar Nacionalnog saveta reši u nadležnim institucijama.

Aleksandar Matković, a kako vidimo pridružio mu se i Ivan Sedlak, obmanjuju javnost pričama o Sporazumu koji navodno predsednik Nacionalnog saveta Branko Pokornić ne poštuje.

Javnost treba da zna da su Sporazum o zajedničkom radu na ostvarivanju ciljeva bunjevačkog naroda narušili upravo Aleksandar Matković i Ivan Sedlak uz pomoć Suzane Kujundžić Ostojić. Umesto da zajednički nastupamo na izborima pod bunjevačkim imenom što je bilo dogovoreno, zaključili su ugovor sa političkom strankom LSV i to tako da je taj ugovor zaključen između “Bunjevačke matice” institucije za kulturu, književnost, nauku i stvaralaštvo Bunjevaca i političke stranke, što je suprotno i Zakonu a ne samo logici. Ugovor je zaključen iz čisto ličnih interesa pojedinaca. Sami su objavili da se tada Sedlakov sin učlanio u LSV, a da su Matkoviću i Kujundžićki obećane visoke funkcije u gradu i pokrajini. Sad kada se pokazalo da su tim ugovorom prevarili sve Bunjevce koji su glasali za listu Lige po njihovom pozivu i da nisu dobili ništa, obmanama i novim lažima pokušavaju da se dočepaju funkcija u Nacionalnom savetu i Bunjevačkom informativnom centru.

Konačnu odluku o tome ko je u pravu i ko je legitimni predednik Nacionalnog saveta Bunjevaca, daće nadležni organi, odnosno Ministarsvo za pravdu I državnu upravu republike Srbije.

Pozivamo sve aktere u nastalom sukobu da se uzdrže od daljih komentara i uvreda i da ne činimo nepopravljivu štetu. Da sačekamo odluku Ministarstva i da je svi poštujemo bez obzira kakva bude, te da tako pokažemo ozbiljnost i odgovornost u obavljanju obaveza u Nacionalnom savetu u koji smo birani.

Subotica 15. 01. 2013.
Predsedništvo SBB
predsednik
Mirko Bajić

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3031

Povezane vesti

Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sps

sps subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.