Komentara: 42
Pregleda: 4085

Otvoreno pismo SBB-a Bunjevačkoj matici

18.01.2013. u 21:02h
Otvoreno pismo SBB-a Bunjevačkoj matici

Odgovor Saveza bačkih Bunjevaca na saopštenje glavnog odbora Bunjevačke matice:

Poštovani,

Obećao sam da sa najvažnijom bunjevačkom institucijom neću polemisati. Održaću reč i pored iznetih uvreda i kleveta na moj račun i na račun moje porodice u saopštenju od 18. 01. 2013.,te neću odgovarati na isti način.

Ono što sam dužan reći Glavnom odboru Matice, je da ja ni jednom rečju nisam napao Bunjevačku maticu. Izneo sam stav da je suprotno Zakonu i logici, a ako hoćete i moralu, da institucija osnovana radi očuvanja i razvoja kulture, jezika, nauke, književnosti i stvaralaštva, bude politička ispostava bilo koje političke stranke i da zaključuje Ugovore o političkom delovanju. To nije napad… To je odbrana institucije od zloupotreba i štete koju toj instituciji, a time i celoj zajednici, nanose Aleksandar Matković prepošteni biznismen i Ivan Sedlak predsednik ove ustanove.

Da li je ili nije legitimna smena Branka Pokornića i nameštenje Suzane Kujundžić Ostojić, odlučiće nadležno Ministarstvo upisom u Registar, kako Zakon nalaže.

Mi ćemo odluku poštovati i ako nam ne bude prijatna, a držimo za reč sve poštene članove Glavnog odbora Bunjevačke matice, da će poštovati odluku i ako ne bude po volji grupe oko Matkovića i Sedlaka.

O delima Aleksandra Matkovića najbolje govore radnici u njegovim firmama, a o delima Ivana Sedlaka moglo bi se pričati. Najviše o tome kako sa uspehom Bunjevačku maticu pretvara u interesnu grupaciju i gerontološki klub.

Mi budućnost naših institucija vidimo drugačije.

Predsednik SBB
Mirko Bajić

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 4085

Povezana vest

Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

branko pokornić

suzana kujundžić ostojić

bunjevačka matica

srđan evetović

aleksandar matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.