• Pregleda: 1350

Sajam zapošljavanja u petak u Bačkoj Topoli

Ispostava Bačka Topola subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje u petak, 28. septembra, Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli. Sajam će se održati u Velikoj hali JP "Tržnica" (Karađorđeva ulica bb), u periodu od 9:30 do 15:30 časova.
Sajam zapošljavanja u petak u Bačkoj Topoli

Sajam je zamišljen kao spoj privrede, obrazovanja i zapošljavanja, te će među učesnici biti i srednje škole iz Bačke Topole, kao i poslodavaci koji će predstaviti delatnosti i poslove kojima se bave (mala preduzeća i preduzetnici, stari zanati i slično). Cilj sajma jeste da se na jedan nov način povežu poslodavci, nezaposleni i učenici srednjih škola, kao budući radnici i preduzetnici.

- Učešće na sajmu do sada je najavilo 34 poslodavca iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Subotice, koji će nezaposlenima ponuditi preko 500 slobodnih radnih mesta. Oni će na sajmu tražiti radnike iz oblasti mašinstva i obrade metala, odnosno topioničare, livce, oštrače, bravare, zavarivače, metalostrugare, mašinske tehničare i tehničare na održavanju mašina, tehničare kvaliteta, diplomirane inženjere mašinstva, operatere na CNC mašinama i tehničke crtače. Kompanijama je, takođe, potreban veći broj operatera, odnosno radnika u proizvodnji plastike, gume, korpica za trgovine, kao i mesara, trgovaca, agenata osiguranja, ekonomista - navodi se u saopštenju subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

U revijalnom delu sajma, u kojem će se predstaviti kompanije sa svojim proizvodima, učestvovaće pecara rakije, cvećara "Klari dekor", kuća lepote "Pozsar i mlađi Pozsar", krojački salon "Erika", Turistička organizacija Bačka Topola, prvi vojvođanski industrijski park i Udruženje preduzetnika Bačka Topola.

Na Sajmu će svoje obrazovne smerove predstaviti i tri srednje škole iz Bačke Topole, među kojima su Poljoprivredna škola "Bačka Topola", Gimnazija i srednja ekonomska škola "Dositej Obradović" i Tehnička škola "Jožef Šinković".

- Nezaposlena lica i tražioci zaposlenja moći će da konkurišu na veći broj radnih mesta u istom danu, kao i da učestvuju u nekoj od faza procesa rada kod poslodavaca kako bi ostvarili bolji uvid u zahteve konkretnog radnog mesta. Učenicima će ova manifestacija pomoći da se lakše odluče kojim poslom žele da se bave u budućnosti - dodaje se u saopštenju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.