Komentara: 3
Pregleda: 1482

Održan Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

01.10.2018. u 17:48h
Izvor: TV Subotica
Ispostava Bačka Topola subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, organizovala je Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli, gde se predstavio veliki broj poslodavaca sa nekoliko stotina slobodnih radnih mesta. Istovremeno, predstavile su se i srednje škole, kako bi se mladima prezentovali poslovi i delatnosti.
Održan Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

Više od 40 poslodavaca iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Subotice ponudilo je preko 500 radnih mesta nezaposlenim licima. Na Sajmu zapošljavanja predstavile su se i tri srednje škole, kako bi se na jedan nov način povezali poslodavci, nezaposleni i učenici, kao budući radnici i preduzetnici.

- Već duže vreme tražim posao, pošto imam odraslog sina i više slobodnog vremena. Došla sam da vidim koje su mogućnosti za mlade, naročito za mlade žene kao ja, koje tek počinju da rade - rekla je jedna meštanka Bačke Topole.

Sajam zapošljavanja NSZ organizuje u relativno povoljnim uslovima za nezaposlene i relativno nepovoljnim za poslodavce, istakao je direktor NSZ Filijale Subotica, Dušan Torbica. Sve je više poslova, a sve manje radnika, a traže se gotovo sva zanimanja.

- Dakle, nalazimo se u jednom problemu da nam nedostaje radne snage, o čemu se nije vodilo računa pre nekoliko godina, da će se doći u situaciju da ostanemo bez radne snage, posebno na ovom području, jer je većina naših sugrađana dobila državljanostvo neke od država članica Evropske unije, čime su dobili pasoše i mogućnost da učestvuju na evropskom tržištu rada - objasnio je Torbica.

Pokazatelji na nivou okruga su zadovoljavajući, ocenio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, istakavši da je Opština Bačka Topola veoma atraktivna u poslednje vreme za ulagače.

- Smanjena je nezaposlenost, kao jedan od stratešnih ciljeva Vlade srbije, a što se tiče Bačke Topole, smatram da su ovi trenutni podaci dobri i ohrabrujući, te da ovaj Sajam pokazuje kolika je potreba za ljudima i radnom snagom. Bačka Topola širi svoje kapacitete i nažalost moramo da konstatujemo da radne snage nedostaje. Mislim da je ovde u ovom trenutku mnogo veća ponuda radnih mesta, nego što će se pojaviti zainteresovanih lica - poručio je Vučković.

Da se privredni ambijent u Bačkoj Topoli popravlja, potvrđuju i nadležni. Zahvaljujući ulaganjima u Privrednu zonu, dolazi pet novih investitora koji će otvoriti nekoliko stotina novih radnih mesta u ovoj opštini.

- Tu moram da istaknem i našu Industrijsku zonu, u koju je u poslednje dve godine uloženo preko 100 miliona dinara, što je rezultiralo tome da imamo pet novih investitora, od kojih su neki već krenuli u izgradnju fabrika. Takođe, imamo pregovore sa još nekoliko potencijalnih investitora i nadam se da ćemo u narednih godinu do dve dana imati još nekoliko stotina otvorenih novih radnih mesta u Bačkoj Topoli - istakao je Saša Srdić, predsednik Skupštine Bačka Topola.

Na području opštine Bačka Topola evidentirano je 1.881 nezaposleno lice, što predstavlja smanjenje za 11,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine. U prvih osam meseci ove godine zaposleno je 654 lica sa evidencije NSZ.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1482

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

nezaposlenost

bačka topola

sajam zapošljavanja

dragi vučković

dušan torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.