• Pregleda: 4374

Sajam zapošljavanja danas u hotelu Galleria

U organizaciji Filijale Subotica Nacionalne službe za zapošljavanje danas će u atrijumu hotela „Galleria“, biti održan 21. po redu Sajam zapošljavanja. Učešće na sajmu najavilo je 38 poslodavaca iz različitih delatnosti, koji imaju potrebu da angažuju preko 500 radnika.
Sajam zapošljavanja danas u hotelu Galleria

Prema rečima Elvire Seči Erdman iz NSZ na današnjem sajmu poslodavci će tražiti kandidate sa sa različitim obrazovnim profilima poput službenika za rad sa stanovništvom u bankarskom sektoru, knjigovođama, komercijalistima, operaterima u proizvodnji, metalostrugarima, električarima, bravarima, zavarivačima, poslastičarima, pekarima, konobarima, pomoćnim radnicima u kuhinji, stolarima, farmaceutskim tehničarima i medicinskim sestrama, a od lica sa visokim obrazovanjem traženi su diplomirani mašinski i elektro inženjeri, kao i diplomirani farmaceuti-kaže savetnica za zapošljavanje,  i dodaje - Pripremajući nezaposlene sugrađane za učešće na predstojećem Sajmu zapošljavanja, subotička filijala NSZ od februara za njih organizuje obuke za aktivno traženje posla, kako bi se kandidati što adekvatnije predstavili poslodavcima. Savetujem nezaposlenima da unapred pripreme nekoliko svojih biografija, da na Sajmu zapošljavanja razgovaraju sa više poslodavaca, kao i da im predaju već pripremljene biografije.

Tokom prošle godine preko Sajma zapošljavanja zaposlenje je našlo 565 nezaposlenih lica, kažu iz NSZ.

Na području Severnobačkog okruga na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ima 13 840 nezaposlenih lica, od kojih 47, 90 odsto čine žene. Na području Grada Subotica registrovano je 8853 nezaposlenih lica, što je 13,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Učešće mladih do 30 godina među nezaposlenima je 21,53 odsto, dok je starijih od 50 godina oko 36 odsto. Učešće dugoročno nezaposlenih, koji su na evidenciji više od godinu dana je 57 odsto.

Sajam počinje u 10 i traje do 14 časova,

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
dosta mi je Odgovori
Ko pronađe radnika al radnika,čitaj radnika,koji hoće da radi,radnika koji prije pitanja kolika je plata treba prvo sebe da preispita da li zna da radi taj posaoi da li želi uopšte da radi ili je samo po mišljenju većine dovoljno samo da dođe na posao-taj časti sa putovanjem na Bahame.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.