Komentara: 3
Pregleda: 5303

Sajam zapošljavanja u petak u hotelu Galleria

18.04.2016. u 17:21h
Izvor: Subotica.com
Sajam zapošljavanja u petak u hotelu Galleria

U organizaciji Filijale Subotica Nacionalne službe za zapošljavanje, u petak će u periodu od 10 do 14 časova u atrijumu hotela „Galleria“, biti održan 21. po redu Sajam zapošljavanja. Do sada je učešće na sajmu najavilo 25 poslodavaca iz različitih delatnosti, koji imaju potrebu da angažuju oko 350 radnika.

- Očekujemo učešće oko 30 poslodavaca. Poslodavci su iskazali potrebu za različitim obrazovnim profilima poput službenika za rad sa stanovništvom u bankarskom sektoru, knjigovođama, komercijalistima, operaterima u proizvodnji, metalostrugarima, električarima, bravarima, zavarivačima, poslastičarima, pekarima, konobarima, pomoćnim radnicima u kuhinji, stolarima, farmaceutskim tehničarima i medicinskim sestrama. Od lica sa visokim obrazovanjem, traženi su diplomirani mašinski i elektro inženjeri, kao i diplomirani farmaceuti-kaže savetnica za zapošljavanje, Elvira Seči Erdman i dodaje - Pripremajući nezaposlene sugrađane za učešće na predstojećem Sajmu zapošljavanja, subotička filijala NSZ od februara za njih organizuje obuke za aktivno traženje posla, kako bi se kandidati što adekvatnije predstavili poslodavcima. Savetujem nezaposlenima da unapred pripreme nekoliko svojih biografija, da na Sajmu zapošljavanja razgovaraju sa više poslodavaca, kao i da im predaju već pripremljene biografije.

Prema rečima, Seči Erdman u toku prošle godine preko Sajma zapošljavanja zaposlenje je našlo 565 nezaposlenih lica.

Na području Severnobačkog okruga na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ima 13 840 nezaposlenih lica, od kojih 47, 90 odsto čine žene. Na području Grada Subotica registrovano je 8853 nezaposlenih lica, što je 13,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Učešće mladih do 30 godina među nezaposlenima je 21,53 odsto, dok je starijih od 50 godina oko 36 odsto. Učešće dugoročno nezaposlenih, koji su na evidenciji više od godinu dana je 57 odsto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 5303

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

hotel galerija

hotel galleria

sajam zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.