Komentara: 5
Pregleda: 5725
Foto

Održan Sajam zapošljavanja

22.04.2016. u 17:55h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, u atrijumu hotela „Galleria“ održan je 21. Sajam zapošljavanja. Na sajmu je učestvovalo 39 poslodavaca koji su iskazali potrebu za preko 500 novih radnih mesta, sa različitim obrazovnim profilima.
Održan Sajam zapošljavanja

Prema rečima direktora subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Dušana Torbice sajmovi pružaju najbolju priliku za susret poslodavaca i nezaposlenih. Poslodavci u jednom danu i na jednom mestu mogu obaviti intrvjue za posao sa više lica, kao i izvršiti promociju svoje firme, dok nezaposlena lica na jedan manje formalan način mogu stupiti u kontakt sa potencijalnim poslodavcima. Kako bi taj susret prošao što uspešnije, NSZ je u protekla tri meseca organizovala obuke za nezaposlene.

- Sajam zapošljavanja organizujemo u nameri da pomognemo nezaposlenima da dođu do radnog mesta i sredstva za egzistenciju svoje porodice obezbede legalnim radom. Takođe, omogućavamo poslodavcima da dođu do adekvatne radne snage. Rad i one koji rade bi trebalo promovisati, nema prljavog posla, prljavo je lenčarenje-kaže Torbica i dodaje- Ovaj 21. Sajam zapošljavanja je po strukturi jedan od najkvalitetnijih, jer je iskazana potreba za oko 50 različitih zanimanja.

Održan Sajam zapošljavanja

Na sajmu su bila najtaženija proizvodna zanimanja u mašinskoj, elektro i tekstilnoj delatnosti, kao i sektoru usluga. Prema oceni sekretara Regionalne privredne komore Ivana Vojnića Tunića, oko 50 odsto ponuđenih slobodnih radnih mesta odnosilo se na deficitarna zanimanja.

- Sajmovi su dobra stvar, ali mnogo bi lepše bilo da se to rešava u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje. Jasno je da se nešto mora uraditi pa će komorski sistem već od ove godine pokrenuti značajnu akciju koja se odnosi na dualno obrazovanje. To bi omogućilo da imamo jako malo nezaposlenih, jer bi se obuka ili školovanje radilo po potrebi-kaže Vojnić Tunić.

Održan Sajam zapošljavanja

Među onima koji su došli da se upoznaju sa ponudom radnih mesta je i Iboja Bagi, po struci hemijsko-prehrambeni tehničar.

- Ja sam godinama bez posla, nešto i radim, ali nisam prijavljena. Predala sam svoju radnu biografiju na nekoliko mesta, videćemo kakav će biti odgovor pošto mnogi poslodavci postavljaju starosnu granicu. Ja samo želim da nađem posao u firmi u kojoj cene radnike i da ostvarim radni staž-kaže Iboja Bagi.

Izvor: Subotica.com
Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 dana
Komentara: 5
Pregleda: 5725

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

sajam zapošljavanja

dušan torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.