• Pregleda: 8025

Sajam preduzetništva u četvrtak

Sajam preduzetništva, na kome će biti predstavljeno oko 200 preduzetničkih ideja za pokretanje sopstvenog biznisa, biće održan u četvrtak, u periodu od 12 do 17 časova, u atrijumu Hotela „Galerija“. Organizatori Sajma preduzetništva su Srpska asocijacija menadžera, DNA Communication i Američka agencija za međunarodni razvoj, uz podršku lokalnih partnera.
Sajam preduzetništva u četvrtak

Projekat „Šansa za novi početak“, u okviru koga će biti održan Sajam preduzetništva, kreiran je sa ciljem pružanja dodatnog impulsa razvoju preduzetništva, ističe jedan od organizatora, direktor gencija DNA Communication, Dejan Ranđić. Ranđić dodaje da je Sajam preduzetništva okrenut prema mlađoj populaciji, ali i starijima, koji su u procesu restrukturiranja preduzeća ostali bez posla, uz otpremninu.

Posetiocima će programe podrške preduzetništvu predstaviti deset lokalnih partnera, koji će ukazati na osnovne izazove preduzetništva, ali i moguće rizike. Takođe, posetioci će imati priliku da dobiju i besplatan savet o neophodnim koracima za započinjanje sopstvenog biznisa, a sve u skladu sa nivoom obrazovanja i visinom planirane investicije.

Pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede, Ljuben Hristov, je istakao da Grad Subotica podržava sve projekte koji proširuju mogućnosti za za zapošljavanje i dodao da se prvi rezultati tih nastojanja vide u smanjivanju broja nezaposlenih lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Prvi put, posle nekoliko godina, broj nezaposlenih lica manji je od 10 000.

U okviru istog projekta, do sada su održana dva sajma, u Nišu i Kruševcu, na kojima je zabeležena poseta od po oko 250 posetilaca, izjavila je izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, Jelena Bulatović. Ona je podsetila na činjenicu da je Vlada Srbije 2016. godinu proglasila „Godinom preduzetništva“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
horgos Odgovori
Kakav sajam, kakvi preduzetnici.Samo debela rodbinska ili partijska veza. Sluzba za zaposljavanje zna koliko je radno sposobnog stanovnistva otislo iz grada ili im se vise ne javlja, jer sto bi!
Mister G Odgovori
2016. godina je godina preduzetnika. Bice raznih fondova i konkursa za dodelu kojekakvih subvencija. Bice nam malko lakse
Član okruga Odgovori
Kako ovde nema odlazeceg predsednika RPK Subotica,menadžera godine 1995 za doprinose razvoja privrede.Čoveka kome se svi klanjaju zbog rezultata i tako masovno glasaju za njega kao kandidata SPS-a.Njegovi rezultati su vidljivi golim okom.On i dan danas nema stida ali ima ambicija da bude poslanik a nije svestan da mu je politička sudbina jednaka[*...*]
mina Odgovori
sta bi sa ne otplacenim kreditima preduzetnika za vreme DS ?nesto nismo culi kako se to razresilo ili je jos ispod tepiha pa zastareo slucaj
Zna se Odgovori
Znas i ti i mi zasto je "smanjen" broj zaposlenih.
Citave porodice su napustile Suboticu, koliko je samo ljudi naputilo ovu izmucenu drzavu- TRAJNO (zauvek, nikad se ne misle vratiti, sto dalje odavde). Ekonomski migranti su posatli zbog vas. Samo neka je vama lepo u vasim foteljama. I delite pare izmedju sebe, sa svojim "projektima" obican preduzenik nikad dinar nece videti od toga.
Bojan Odgovori
Pa da, napustili su oni koji su nesposobni da stvaraju ovde, što je i dobro. Još samo da prestanu da kukaju ovi što uvek misle da neko drugi treba da im zaradi helb i biće još bolje.
Oko sokolovo Odgovori
Gospodo, sve što ima talenat, znanje, stručnost, sposobnost i volju za rad otišlo je i još uvek odlazi! Preduzetništvo se ovde uništava decenijama nenormalnim privrednim uslovima. Porezi, takse, nameti, komunalije, kamate, kamate na kamate, retroaktivni porezi, novoizmišljeni nameti čim rupa u budžetu zazjapi... to je "privredna klima" Srbije. Privrednici veoma dobro znaju da ovde NEMA opstanka od RADA već od priča, laži, obmana, nerada i krađe!
Momir Odgovori
U normalnoj državi nebi bilo moguće da bivši major bude pomoćnik gradonačelnika za preduzetništvo. I to u gradu koji ima Ekonomski fakultet. To je moguće samo u banana državi kao što je danas Srbija, Polovina odbornika korumpirano morala nemaju, pameti još manje a stideti se ne znaju.
ffilozoff Odgovori
Pa ovde vise niko nece da bude privrednik,jer ga u startu zakoljete losim zakonima,porezima,taxama,partijskim inspektorima, ljigavcima....
uvek u pravu Odgovori
Istina je "Mister G" da će nam u 2016. god. biti lakše. Ali u odnosu na 2017. a ne ovu godinu koja prolazi.
Bojane, jedi eurokrema, a ako nećeš jedi nešto drugo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.