Komentara: 6
Pregleda: 10408

Održam sajam preduzetništva u Subotici

10.12.2015. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
U atrijumu Hotela „Galerija“ održan je Sajam preduzetništva, u organizaciji Srpske asocijacije menadžera, agencije DNA Communication i Američke agencije za međunarodni razvoj. Subotica je treći grad u Srbiji u kojem je, u okviru projekta „Šansa za novi početak“, održan Sajam preduzetništva.
Održam sajam preduzetništva u Subotici

Iako je predstavljeno skoro 200 preduzetničkih ideja, osmišljenih na osnovu detaljnog istraživanja tržišta i razvrstanih po visini investicije i delatnostima, intersovanje Subotičana nije bilo veliko.

„Na dosadašnjim sajmovima u Kruševcu i Nišu imali smo otprilike po 250 posetilaca,  ovde je do sada zabeležena nešto manja poseta, ali smo zato odlučili da ostanemo duže i omogućimo građanima da se i posle radnog vremena informišu o preduzetničkim inicijativama“, izjavila je izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, Jelena Bulatović.

Održam sajam preduzetništva u Subotici

Predložene preduzetničke inicijative su bile razvrstane u četiri oblasti poput trgovine, poljoprivrede, proizvodnje i usluga, kao i po visini  investicije, od 800 evra pa do 10 000 evra.

„Prijatno smo iznenađeni činjenicom da su građani najveće interesovanje iskazali za poljoprivredu i proizvodnju, što obično nije slučaj. Pokazali smo puno primera npr. za gajenje jagoda, začina, te proizvodnje kartonskih kutija ili plastičnih kesa. Gledali smo da inicijative budu  profitabilne i ostvarive“, naglasila je Jelena Bulatović.

Posetioci su, takođe, dobili i informacije o neophodnim koracima za započinjanje biznisa, mogućim rizicima i načinima za ostvarivanje pristupa fondovima podrške preduzetništvu. Među predstavljenim projektima, bio je i program „Pokreni se za posao“, preduzetnički program koji nije finansiran od strane države, već kompanije „Filip Moris“.

Održam sajam preduzetništva u Subotici

„Mi smo za šest godina podržali 490 preduzetnika sa teritorije Srbije iz svih oblasti. Među njima su i mladi preduzetnici, žene, ali i osobe starosti od 50-60 godina, koje su u procesu tranzicije ostale bez posla“, istakao je program menadžer ENECA, Milivoje Jovanović. On je dodao da je program „Pokreni se za posao“ od strane Evropske komisije i Ministarstva privrede proglašen kao najbolji projekat u Srbiji za podsticaj preduzetništvu, jer zaokružuje ceo sistem podrške.

„Mi odobravamo donacije u vrednosti od 2000 evra za opremu, bilo da je nova ili polovna, nudimo besplatnu stručnu obuku, a možda najvažnija komponenta je naše besplatno poslovno savetovanje u svim fazama poslovanja“, objasnio je Jovanović.

Projekat „Šanska za novi početak“ je dobio podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Privredne komore Srbije, NSZ, Grada Subotica i brojnih lokalnih partnera.

Izvor: Subotica.com
Sajam preduzetništva Sajam preduzetništva Sajam preduzetništva Sajam preduzetništva Sajam preduzetništva Sajam preduzetništva Sajam preduzetništva Sajam preduzetništva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 10408

Povezane vesti

Povezane teme

sajam preduzetništva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.