Komentara: 1
Pregleda: 2142

Sadržajan vikend mladih hokejaša Spartaka

07.12.2015. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Protekli vikend bio je ispunjen aktivnostima Hokej kluba "Spartak". Nastupile su selekcije devojčice i dečaka do 12 godina. Predstoječeg vikenda na led će izaći Spartakovi hokejaši u uzrastu U8, U12, U14 i seniori koji će nastupiti na turniru u Makedoniji.
Sadržajan vikend mladih hokejaša Spartaka

Po prvi put u istoriji hokeja na ledu u Srbiji formirana je ekipa GIRLS SERBIA U12, koja je nastupila na mini turniru u Novom Sadu gde je odigrala 2 kontrolne utakmice sa domaćinima HK NS Stars i sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva/BIH.

Po rečima Uroša Brestovca, trenera mlađih kategorija HK "Spartak" prvenstveni cilj i želja ove akcije bio je okupljanje devojčica iz svih klubova u Srbiji, koje su na neki način formirale žensku reprezentaciju Srbije, već u ovom uzrastu, da se i te same devojčice malo bliže upoznaju, da postanu svesnije važnosti razvoja ženskog hokeja u Srbije, naročito jer se na tome izričito insistira na svim seminarima Svetske Hokejaške Federacije (IIHF) i da upravo one predstavljaju pionire i osnovu ovog projekta u Srbiji.

Iako je rezultat bio u drugom planu, devojčice su pretrpele oba poraza, od domaćina 1:9 i od gostiju iz Sarajeva 3:7, ali su po prvi put osetile "hemiju" među njima samima, a većina ovih devojčica je i po prvi put nastupila/igrala na velikom terenu, po pravilima za selekciju U12.

Okupile su se devojčice iz Partizana, Vojvodine, NS Stars i Spartaka (Ivet Vaštag, Smiljana Vinčić, Nikolet Hajdu, Lilla Rac Sabo, Hanna Rac Sabo, Melanija Miklenović, Sara Stantić i Ana Milodanović)

Drugog dana vikenda u Subotic su gostovale ekipe Crvena zvezda i Red Team sa svojim selekcijama U12, koje su odigrale prijateljske pripremne utakmice sa odgovarajućim selekcijama Spartaka na Gradskom klizalištu.

- "Iako su domaće selekcije pretrpele oba poraza, posle svega 8-9 dana na ledu (u poređenju sa beogradska 2,5-3 meseca) nije se moglo puno više ni očekivati. Predstoji još puno rada, uigravanja, podizanja individualnih i tehničkih sposobnosti, "hokejaške" snage i kondicije, kako bi se u drugom delu Prvenstva Srbije i u playoff-u postigli što bolji rezultati." - izjavio je Brestovac

Za HK Spartak (U13) u utakmici protiv Crvene zvezde su nastupili: Sudarević Luka, Đukanović Luka, Konkolj Šok Henrik, Kovačević Nikola, Vaštag Mark, Horvacki Igor, Jaramazović Maximilian, Kiš Matej, Bašić Palković Filip, Kostić Luka, Pećerić Petar, Bašić Palković Andrej, Šandor David, Feher Balint, Herbatin Oliver, Feher Čongor i Kuntić David. Treneri: Brestovac Uroš i Jaramazović Zoran.

Za HK Spartak (U12) u utakmici protiv HK Red Team su nastupili: Đukanović Luka, Varga Adam, Kovačević Nikola, Vučić Aleksa, Kiš Matej, Bašić Palković Filip, Kostić Luka, Pećerić Petar, Bašić Palković Andrej, Šandor David, Feher Balint, Herbatin Oliver, Feher Čongor, Kuntić David, Pećerić Slaven, Stantić Dario, Vučinić Vasilije i Hajdu Mark. Treneri: Brestovac Uroš i Jaramazović Zoran.

Tri turnira za vikend

Predstojeći vikend seniori Spartaka putuju u Skoplje na prvi turnir "Balkan Ice Hockey League (BIHL)" u kojem još igraju i skopski Metalurg, Slavija iz Sofije i Vukovi iz Sarajeva.

Selekcije U12 i U14 u Subotici u subotu dočekuju NS Stars, dok istog dana veteranska selekcija Spartaka u sklopu I B Lige Prvenstva Srbije u Subotici dočekuje ekipu GentlmeNS iz Novog Sada.

Narednog dana najmlađa selekcija Spartak U8 putuje u mađaski grad Jaszberenji na turnir na kojem će odigrati ukupno 4 utakmice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2142
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.