Komentara: 24
Pregleda: 9634

S nožem po pazar - Radijalac i Prozivka na udaru

05.02.2013. u 10:05h
Izvor: Večernje novosti
U Subotici svakodnevne pljačke, čak i u po bela dana. Lopov na crvenom biciklu operiše po naselju Prozivka
S nožem po pazar - Radijalac i Prozivka na udaru

Dok se u prigradskim subotičkim mesnim zajednicama iz porodičnih kuća krade šta god lopovima dođe pod ruku - od šunke do alata i zlata, u širem centru grada svaki drugi dan obije se trafika ili prodavnica.

U poslednjih mesec dana gotovo da nema trafike i radnje u naselju Radijalac da nisu bar jednom opljačkani, a prodavnica mešovite robe "B market" čak četiri puta. Pljačke su se mahom dešavale u po bela dana, a oštećeni su i zaposleni i slučajni prolaznici.

- Za dve nedelje koleginici su tri puta stavljali nož pod grlo da je morala da da otkaz zbog straha i stresa - kaže zaposlena u "B marketu". - Strašno je što se sve dešava po danu i što se takvi šetaju ulicama.

Nedaleko od ovog marketa, prodavnica uz dvorište škole za slušno ometenu decu opljačkana je na filmski način. Lopovi su prvo odvalili rešetke sa prozorčića, potom ga slomili i kroz njega ubacili dete, jer je samo ono moglo da se provuče kroz tako mali otvor, i odneli eurokrem, čajeve, čokolade... Međutim, najčešća meta je ipak kasa i pazar, a lopovi su postali toliko drski, da se žale što je on često mali i zahtevaju od radnika da izvade i svoj novac, ili odnose skupa alkoholna pića.

Od sličnih situacija strepe i na Prozivci, Makovoj sedmici i Malom Radanovcu. Tokom proteklih sedam dana crni, visoki pljačkaš u crvenoj trenerici i na crvenom biciklu opljačkao je nekoliko prodavnica na Prozivci.

Na udaru razbojnika su i prolaznici. Penzionerka M. L. je u tri navrata napadnuta i opljačkana, jednom čim je podigla penziju, a dva puta dok se vraćala sa pijace.

- Više ne nosim torbe, nego novčanik nosim u unutrašnjem džepu jakne i samo onoliko novca, koliko mi trenutno treba - priča Subotičanka.

- Povredila sam kuk kada me je drugi put oborio i uzeo mi torbu. Zaista, više niko nije bezbedan.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 9634

Povezane zviždaljke

Povezane teme

teška krađa

razbojništvo

krađa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.