Komentara: 3
Pregleda: 2715
Foto

Rvač Davor Štefanek na prijemu u Gradskoj kući

18.03.2016. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Reprezentativac Srbije i povratnik u redove Rvačkog kluba "Spartak" Davor Šefanek danas je bio gost na prijemu u Zelenoj sali Gradske kuće koji su povodom osvajanja novog odličja upriličili gradonačelnik Jene Maglai i Član gradskog veća Vjekoslav Ostrogonac. Uz Davora su bili njegov trener Sreten Damnjanović i Andrija Romić, predsednik RK "Spartak".
Rvač Davor Štefanek na prijemu u Gradskoj kući

Davor Štefanek osvojio je pre nedelju dana svoju šestu seniorsku medalju. Svojoj bogatoj u uspešnoj sportskoj karijeri ovaj 31-godišnji Subotičanin pridodao je srebrnu medalju osvojenu na EP u Rigi, a ona je odličan šlagvort za leto i Olimpijske igre na kojima će Davor kao bronzani sa poslednje održanog Svetskog prvenstva predstavljati Srbiju kao jedini rvač iz naše države. Priliku da se naš tim pojača imaće još nekoliko takmičara kroz olimpijske kvalifikacije koje se održavaju u Zrenjaninu za nešto manje od mesec dana.

Na prijemu u Gradskoj kući Davora, njegovog trenera Sretena Damnjanovića i Andriju Romića predsednika RK "Spartak" ugostili su gradonačelnik Jene Maglai i Vjekoslav Ostrogonac, Član GV zadužen za oblast sporta, omladine i turizma.

Rvač Davor Štefanek na prijemu u Gradskoj kući

Rvač Spartaka i Srbije rekao je da na Evropskom prvenstvu u Letoniji nije imao velika očekivanja, otišao je da se takmiči i održava formu, ali nije se specijano pripremao i otuda je srebrna medalja i za njega bila pomalo iznenađujuća, ali svakako u mislima je na 31. Olimpijskim igrama koje se održavaju u Brazilu od 5. do 21. avgusta.

- "Iskreno da vam kažem nisam išao u Rigu sa namerom da moram osvojiti medalju, išao sam da se rvam, ali isto tako sam rekao mom treneru Sreti Damnjanoviću da ako pobedim prvu borbu i ako krenem dobro, da ću ući u finale EP-a.  Koncetracija je možda malo pala u finalu gde su i sudijske odluke bile pomalo čudne, što sam prvi poslat u parter ali ja volim da kažem da kada te neko dva puta baci na strunjaču u finalu EP-a, taj je i zasluženo evropski prvak. Da me sada pobedio sa jednim ili dva boda razlike pa da se vadim na to, ne, bacio me dva puta zahvaljujući dobroj tehnici i po meni moj protivnik je zasluženo prvak Evrope, ali ponavljam nije kraj godine vidimo se u Riju i čekam ga tamo. Meni je i glava na ovom prvenstvu bila u Riju, ne u Rigi već u Riju." - rekao je Štefanek

Rvač Davor Štefanek na prijemu u Gradskoj kući

Medalja sa EP je Davorova šesta medalja sa velikih takmičenja (kao senior), koji je pored evropskih i svetskih prvenstava učestvovao i na mediteranskim igrama osvojivši zlato i srebro (2005. i 2009.). Sa evropskih prvenstva Štefanek ima dva srebra i dve bronze sa svojim nastupima od 2008 do 2016. godine, a ima i dve medalje sa svetskih prvenstava - zlatnu iz 2014. i bronzanu iz 2015. godine.

- "Mogu da obećam da ću nastaviti sa dobrim radom i da ako da bog,  da ne bude nekih povreda,  i ako nastavimo da dobro radimo sa Sretenom Damnjanovićem, da će Subotica sa punim pravom očekivati još jedno ime na Olimpijskoj česmi na Radijalcu." - dodao je srpski reprezentativac i Damnjanovićev učenik

Po povratku iz Rige Davor i ostali takmičari dobili su prijem kod ministra omladine i sporta Vanje Udovičića koji im se zahvalio na još jednom lepom predstavljanju Srbije i poželeo im mnogo uspeha u daljim karijerama, a posebno Davoru koji je za sada jedini rvač iz Srbije koji će braniti boje srpske trobojke.

Izvor: Subotica.com
Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak" Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak" Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak" Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak" Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak" Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak" Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak" Prijem za Davora Štefaneka i delegaciju Rvačkog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2715

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

davor štefanek

vjekoslav ostrogonac

andrija romić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.