Komentara: 11
Pregleda: 8328

Davor Štefanek osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u rvanju

12.03.2016. u 20:30h
Izvor: Subotica.com
Rvač Spartaka i reprezentativac Srbije Davor Štefanek osvojio je danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom koji se ovih dana održava u glavnom gradu Letonije. Ovo je Štefanekova šesta medalja sa velikih takmičenja, a velika su očekivanja i na OI u Riju.
Davor Štefanek osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u rvanju

Štefanek je u konkurenciji do 66 kilograma tehničkim tušem u finalu poražen od ruskog takmičara Islam-Beka Albijeva, što je izuzetan uspeh uzimajući u obzir da je iz punog treninga otišao na smotru najboljih evropskih rvača.

Srpski reprezentativac i trenutno naš jedini predstavnik na Olimpijskim igrama u Riju na putu do finala bio je bolji od Mađara Kristijana Jagera (5:4), Azerbjedžanca Kamrana Mamadova (9:0) i Litvanca Edgarasa Venčkaitisa (6:1).

Osvajanjem srebra u Rigi Davor je tako održao kontinuitet odličnih rezultata na velikim takmičenjima i posle titule svetskog prvaka, a zatim prošlogodišnje bronze na istom takmičenju, medalja srebrnog sjaja iz glavnog grada Letonije odlična je uvertira pred Olimpijske igre.

Ovo je šesta medalja 31-godišnjeg Subotičanina sa velikih takmičenja koji je pored evropskih i svetskih prvenstava učestvovao i na mediteranskim igrama osvojivši zlato i srebro (2005. i 2009.). Sa evropskih prvenstva Štefanek ima dva srebra i dve bronze sa svojim nastupima od 2008 do 2016. godine, a ima i dve medalje sa svetskih prvenstvaca - zlatnu iz 2014. i bronzanu iz 2015. godine.

Davor Štefanek osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u rvanju

Štefanek sa trenerima (privatna arhiva / Instagram)

Povodom još jednog velikog uspeha čestitke je uputio i ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić:

– "Davor je još jedom pokazao da je deo evropske rvačke elite, a ovo evropsko srebro za njega, siguran sam, samo uvertira za olimpijsku medalju! Čestitam na sjajnom uspehu i njemu i celom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije" - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 8328

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.