Komentara: 1
Pregleda: 2181

Rukometaši Vojvodine uspešniji od Spartaka u srpskom derbiju SEHA lige

02.12.2015. u 09:28h
Izvor: RTV City
U jedanaestom kolu regionalne SEHA lige aktuelni šampion Srbije savladao je sinoć u Subotici Spartak Vojput rezultatom 25-28 (12-16).
Rukometaši Vojvodine uspešniji od Spartaka u srpskom derbiju SEHA lige

Ekipa Vojvodine bolje je otvorila meč u Hali sportova i već u sedmom minutu nakon uspešne realizacije Todorovića imala četiri gola prednosti. Bez jasne ideje i samopouzdanja, igrači Spartak Vojputa su se mučili u većem delu prvog poluvremena.

Golmani nisu imali svoj dan pa je trener domaćih, Branislav Zeljković dva puta menjao čuvara mreže ali to nije donelo značajan boljitak u odbrani domaćina.

Vojvodina je sigurno čuvala prednost koja je u dvadesetom minutu iznoslia šest pogodaka. Želja domaćih da smanje zaostatak bila je neosporna ali u napadu nije išlo kako treba. Posledica te iste želje bila je i teška povreda Davora Basarića koji je nakon požrtvovane reakcije i postignutog pogodka morao da napusti igru i odveden je u bolnicu. Posle toga njegovi saigrači uspeli su da svedu zaostatak na dva gola ali su u završnici prvog dela igre sopstvenim greškama dozvolili protivniku da vrati pristojnu prednost. U tridesetom minutu Nikolić i Jovanović stižu do lake realizacije a Vojvodina do plus četiri te se na odmor otišlo pri rezultatu 12-16.

Rukometaši Vojvodine uspešniji od Spartaka u srpskom derbiju SEHA lige

Foto: SEHA liga

Početkom drugog dela ,,putari'' su probudili nadu svojih navijača. Najpre je bio precizan Čupić, pa potom Jelić i zaostatak je ponovo sveden na dva gola. Aktuelni prvaci Srbije umeli su da odole ovom pritisku i ne dozvole prokret. Bio je blizu domaćin, posebno petnaest minuta pre kraja meča kada je isključen trener gostiju Nikola Marković.

Posle nedopustivo oštre reakcije na odluku sudija Nenada Nikolića i Dušana Stojkovića, arbitri su isključili šefa struke novosadskog tima, a Spartak Vojput je imao igrača više i dva gola manje. Nisu domaći uspeli da iskoriste tu priliku, niti sačuvaju sopstvenu mrežu pa su gosti uspešno izašli i iz tog kriznog perioda.

Nisu odustajali rukometaši Spartaka i do izjednačenja konačno stižu pogodkom Kneževića šest minuta pre kraja utakmice. Na žalost domaćih navijača Vojvodina je imala izuzetno raspoloženog Alekseja Rastvorceva koji je u samoj završnici postigao važne golove i praktično rešio pitanje pobednika. Korpulentni Rus je sa devet pogodaka bio ubedljivo najbolji strelac na meču a njegova ekipa je slavila rezultatom 28-25.

Rukometaši Vojvodine uspešniji od Spartaka u srpskom derbiju SEHA lige

Foto: SEHA liga

Osim pomenutog Rastvorceva ogroman doprinos pobedi gostiju dao je fantastični golman Bojan Perović koji je imao čak sedamnaest odbrana. U domaćem timu bolji od ostalih bio je Milan Knežević koji je upisao pet pogodaka a Miloš Lojaničić i Bojan Županjac dodali su po četiri.

Spartak Vojput - Vojvodina 25:28 (12:16)

Sportska hala Dudova šuma.
Gledalaca: 1000.
Sedmerci: Spartak 2 (2) , Vojvodina 3 (2).
Isključenje: Spartak 6 minuta, Vojvodina 4 minuta.
Crveni karton: trener Marković u 45. Minutu.

SPARTAK VOJPUT: Vukoslavović, Kosović, Pejić, Džekić 3, Perović 2 (1) , Knežević 5, Ljubojević 1, Lojančić 4, Radulović (6 odbrana) , Distol, Županjac 4 (1) , Jelić 1, Basarić 1, Rakocija 1, Čupić 3, Stojanović (10 odbrana, 1 sedmerac).

VOJVODINA: Arsenić, Obrović 3, Perović (17 odbrana) , Rastvorčev (8 golova) , Marjanović 5 (2) , Smiljanić, Ranisavljević, Jovanović 2, Arsenić 2, Nikolić 2, Petrović, Stanković 2, Trkulja, Vučković, Gugleta.

Ovim trijumfom Vojvodina je pretekla Spartak Vojput na tabeli SEHA lige i sada je sedma dok je prošlogodišnji vicešampion Srbije na osmom mestu i predstoji mu velika borba za opstanak u ovom takmičenju.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2181

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova subotica

subotička hala sportova

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.