Komentara: 0
Pregleda: 3359
Foto

Rukomet: Održan 3. veteranski turnir, "Familija" i "Frajle" najuspešniji

13.11.2019. u 16:08h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda Subotica je bila grad koji je ugostio preko 300 bivših rukometaša i rukometašica iz sedam država. Povod okupljanja i boravka u gradu na severu Bačke bio je 3. rukometni turnir veterana i veteranki „Trofej Subotice 2019“ koji je organizovao VRK „Stara škola“ uz podršku mnogobrojnih prijatelja. Pobedničke pehare podigli su rukometaši „Familije“ iz Rume, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje bile „Frajle internacionale“.
Rukomet: Održan 3. veteranski turnir, "Familija" i "Frajle" najuspešniji

Treći po redu turnir veterana i veteranku u rukometu „Trofej Subotice 2019“, ujedno najmasovniji do sada na kojem je ušestvovalo 16 muških i 11 ženskih ekipa protekao je u fantastičnoj atmosferi o kojoj će se dugo pričati, ali i u izvanrednoj igri koju su prikazale ekipe na parketu, posebno u odlučujućim mečevima završnice gde su se borili za pobedničko postolje.

Prvo mesto u konkurenciji veterana osvojila je "Familija" iz Rume, dok su u konkurenciji žena najuspešnije bile „Frajle Internacionale“.

Rukomet: Održan 3. veteranski turnir, "Familija" i "Frajle" najuspešniji

U sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ tokom vikenda, bivši rikometaši i rukometašice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Slovačke prikazali su svoje umeće s loptom. Viđeno je mnogo atraktivnih  poteza koji su pobrali velike aplauze, sijaset golova i sjajnih odbrana. Dominiralo je znanje u sportu koji ih je i okupio, a posebno druženje van terena.

Turnir je otvorio Slobodan Višekruna, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine.

Nakon dvodnevnog praznika rukometa najbolje u konkurenciji veteranki bile su „Frajle Internacionale“. Drugo mesto pripalo je ekipi „Balkan expres“, a treće „Jedinstvu“ iz Tuzle.

Rukomet: Održan 3. veteranski turnir, "Familija" i "Frajle" najuspešniji

„Familija“ iz Rume u konkurenciji veterana podigla je pobednički pehar nakon što je u finalu savladala ekipu „Osijek -Vinkovci“, dok je treće mesto pripalo  prošlogodišnjem osvajaču titule pobednika turnira ekipi „Nova Gradiša“.

Kao i na prethodna dva turnira i na ovom je usledilo treće poluvreme, druženje je posle utakmica nastavljeno u restoranu „Spartak“ gde su dodeljeni pehari, priznanja i izabrani najbolji timovi po pozicijama u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Priznanje za najboljeg strelca otišlo je u ruke Mladenke Katinić iz ekipe Balkan expres, a najbolji golgeter u muškoj konkurenciji bio je Emil Bećar iz vicešampionske ekipe „Osijek -Vinkovci“.

Rukomet: Održan 3. veteranski turnir, "Familija" i "Frajle" najuspešniji

Mesto u najboljem timu veteranki zauzele su: Dina Nezinović (Jedinstvo Tuzla) – levo krilo, Suzana Ivanišević (Frajle Internacionale) – levi bek, Erika Gagli (Zetelaki, Rumunija) - srednji bek, Perlaska (Staresje Deklice) – pivotmen, Petra Srebrić (Arena, Pula) – desni bek, Andrea Kristina (Aktive 7) – desno krilo, Renata Kladarić (Vojvođanke) – golman.

U najboljoj postavi muškog tima turnira našli su se: Igor Ferk (Rijeka) – levo krilo, Stanko Mihaljević (Osijek – Vinkovci) – levi bek, Miloš Vojnović (Jugović, Kać)- srednji bek, Branko Padežanin (Familija, Ruma) – pivotmen, Mladen Ivanišević (Nova Gradiška) – desni bek, Lubos Basti (Tatran, Slovačka) – desno krilo, Baldo Dragaš (Osijek – Vinkovci) – golman.

Domaćini i organizatori turnira koji su radili i pripremali ovu manifestaciju potrudili su se da sve protekne u najboljem redu i da svi gosti, prijatelji i ljubitelji rukometa, uživaju u gradu sportova. Uspeli su u tome, što potvrđuju pohvale učesnika i istaknuta poruka - "Vidimo se sledeće godine!"

Izvor: Subotica.com
Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019" Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019" Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019" Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019" Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019" Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019" Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019" Rukomet: 3. Međunarodni turnir veterana "Subotica 2019"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3359
Povezane teme

turnir veterana u rukometu

rukometni turnir veterana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.