Komentara: 3
Pregleda: 3654

"Ruka ruci u Subotici"

22.12.2015. u 18:25h
Izvor: Subotica.com
Završen je projekat u oblasti Društvenog i humanitarnog rada - „Ruka ruci u Subotici“ , realizovan od strane EKUS Centra „Mostovi“, a uz podršku Grada Subotice, g-dina Milimira Vujadinovića, Centra za socijalni rad, i prijatelja Projekta: JKP „Čistoća i Zelenilo“ i Vulkanizerske radnje BS.
"Ruka ruci u Subotici"

Osnovni cilj Projekta bio je da deca i mladi različitih saznajnih, motornih, intelektualnih i sveukupnih psiho-fizičkih sposobnosti, kao i drugih mogućnosti i veština, razviju osećaj za dobro, lepo i humano i da se neosetno - kroz igru i druženje u prijatnoj atmosferi i ambijentu -  kreativno izraze u neobičnim i nesvakidašnjim veštinama.

Planirani sadržaj realizovan je tokom 4 meseca, iz više oblasti: muzičke, likovne, ritmičko-sportske, umnog i emocionalnog izražavanja i doživljaja.

Tokom ovih nesvakidašnjih radionica deca i mladi su imali priliku da razvijaju sopstvenu kreativnost i unapređuju razvoj sopstvene ličnosti, individualnost i osećaj za timski rad. Osnovne zadatke izvodili su kroz kreativno izražavanje - pravljenjem neobičnih upotrebnih i estetskih predmeta: saksija za cveće od automobilskih guma, muzičkih instrumenata od raznih materijala, ramova za slike od modelarskog gipsa, magnete za frižirede u duhu novogodišnjih praznika, Sneška Belića od uporebnih kućnih predmeta, figura od različitih materijala i prazničnih čestitki.

"Ruka ruci u Subotici"

S obzirom je konačni cilj da se napravljeni proizvodi dece i radioničara kroz društveno-humanitarni rad daruju drugoj, nepoznatoj deci i mladima u svim osnovnim školama na području Subotice, zatim Kolevci i Centru za socijalni rad u utorak 22.12.2015. godine od 10,30 – 12,00h održana je planirana završna aktivnost Projekta „Ruka ruci u Subotici“. Pozvani su predstavnici svih osnovnih škola iz Subotice (kao i specijalnih Žarko Žrenjanin i Dositej Obradović),  Centra za socijalni rad i Kolevke sa svojim štićenicima da zajedno uz radost darovanja - preuzimu po dve poklon ukrasne gume sa sadnicama, kao i ostale poklone namenjene štićenicima „Kolevke“ u Subotici.

"Ruka ruci u Subotici"

Odazvani su uz reči pohvale ideja i realizacije kao i višemesečnog angažovanja realizacije Projekta uzeli po dve sadnice i dekorisanih saksija da oplemene svoja školska i dečija okruženja. Svi ostali radovi i pokloni su darovani „Kolevki“ Subotica. Prisutne direktore, nastavno osoblje i druge radnike subotičkih škola, Kolevke i Centra za socijalni rad pozdravile su Nataša Kostadinović, predsednica EKUS Centra „Mostovi“ i Danijela Đedović, koordinatorka Projekta.

Izvor: Subotica.com
Projekat "Ruka ruci u Subotici" Projekat "Ruka ruci u Subotici" Projekat "Ruka ruci u Subotici" Projekat "Ruka ruci u Subotici" Projekat "Ruka ruci u Subotici" Projekat "Ruka ruci u Subotici" Projekat "Ruka ruci u Subotici" Projekat "Ruka ruci u Subotici"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3654
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.