Komentara: 5
Pregleda: 3477

RomART 2014: Koncert ansambla "Amaro Del" večeras u Velikoj većnici

21.11.2014. u 18:27h
Izvor: Subotica.com
Večeras se završava sedmodnevni međunarodni festival kulture Roma - RomART 2014. Od 21 čas u Velikoj većnici Gradske kuće biće održan koncert beogradskog ansambla "Amaro Del". Ulaznice mogu da se nabave u kafeu Trubadur po ceni od 300 dinara.
RomART 2014: Koncert ansambla "Amaro Del" večeras u Velikoj većnici

Amaro Del, ansambl iz Beograda, inspiraciju pronalazi u romskoj umetnosti. Ansambl izvodi muziku Roma iz Mađarske, Rumunije, Srbije, Rusije,Poljske, Indije, Azerbejdžana, Francuske i Moldavije. Koncert je organizovan u okviru ROMART - Međunarodnog festivala kulture Roma, koji je podržan od strane lokalne samouprave. 

Na preko 70 koncerata, od 1988. godine, otkad postoje, ovaj ansambl daje izuzetan doprinos, naročito našem regionu, promociji ideje o interkulturalizmu, boljeg razumevanja romske kulture, samim tim i romskog naroda.

Koncert će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 21 čas. Ulaznice se mogu nabaviti u kafeu "Trubadur"

Ansambl AMARO DEL je kao što smo već napomenuli osnovan 1988. godine u Beogradu. Od samog početka opredelio se za sakupljanje i izvođenje tradicionalne muzike romskih grupa iz raznih krajeva Evrope i sveta.

Da bi došao do što kvalitetnijeg izvornog muzičkog materijala AMARO DEL sarađuje sa mnogim etnomuzikolozima, a neki od članova i sami su odlazili na teren da bi snimali Rome dok sviraju ili pevaju svoju tradicionalnu muziku.

RomART 2014: Koncert ansambla "Amaro Del" večeras u Velikoj većnici

Romska tradicionalna muzika je karakteristična po svojoj naglašenoj emotivnosti, po simbolici u tekstovima koji se pevaju, a ansambl AMARO DEL joj dodaje i notu sofisticiranosti.

Dva specifična vokala, muški i ženski, odlični instrumentalisti i zanimljivi aranžmani čine ovaj ansambl potpuno različitim od svih drugih koji se bave izvođenjem romske muzike.

RomART 2014: Koncert ansambla "Amaro Del" večeras u Velikoj većnici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3477

Povezane vesti

Povezane teme

velika većnica

romart festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.