Komentara: 5
Pregleda: 2700

RomART 2014 - Međunarodni festival romske kulture od 14. do 21. novembra

12.11.2014. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Deveti RomART festival održaće se ove godine od 14. do 21. novembra u Subotici. U okviru sedmodnevnog obeležavanja kulture ove nacionalne manjine biće održani koncerti i izložbe.
RomART 2014 - Međunarodni festival romske kulture od 14. do 21. novembra

Ovo je deveti po redu Festival u organizaciji nevladine organizacije "Polis fest". Cilj manifestacije je promocija tolerancije, ljudskih prava i interkulturalnosti, kao i moderne, urbane kulture Roma. Organizaciju festivala pomogao je i grad Subotica.

Što se tiče programa, za 14. novembar od 19 časova u kafeu Trubadur planirano je otvaranje izložbe Mine Karadžić, inženjera primenjene fotografije, nakon kojeg će biti koncert "Mato uralo" okrestra.

Poslednjeg dana 9. festivala romske kulture (21. novembar) biće održana dva koncerta - prvi u Velikoj većnici od 21 čas kada će nastupiti beogradski bend "Amaro Del", drugi od 23 časa u kafeu Trubadur kada će nastupiti Orkestar subotičkih roma.

Ulaznice za završni koncert u Velikoj većnici mogu da se nabave u kafeu Trubadur po ceni od 300 dinara.

TRUBADUR kafe klub je otvoren krajem 2004. godine, nalazi se u ulici Park Rajhl Ferenca 11, između Rajhlove palate i železničke stanice, u podrumu Leović palate, sagrađene 1892.godine, u stilu rane secesije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2700

Povezane vesti

Povezane teme

romart festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.