Komentara: 7
Pregleda: 3183

Rešenje za korisnike stambenih kredita koji su ostali bez posla

02.11.2012. u 00:15h
Izvor: SuMedija
Subotičani koji su uz pomoć Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda grada Subotice kupili stanove na kredit, a u međuvremenu su ostali bez posla, ubuduće će, ukoliko se usvoji ta inicijativa lokalne samouprave, moći da računaju na to da će im, dok ne nađu novo zaposlenje, dospele rate biti otplaćivane sredstvima pomenutog fonda. Naravno, kada ponovo nađu posao, sav novac treba uredno da vrate.
Rešenje za korisnike stambenih kredita koji su ostali bez posla

Gradonačelnik Modest Dulić kaže da je ova ideja „ukradena" iz susedne Hrvatske, gde je od ranije na snazi Zakon o davanju jemstva za stambene kredite, koji predviđa sličan model.

- Ova inicijativa je trenutno u fazi razmatranja, a konkretno je predloženo da gradski Stambeno-kreditni pronatalitetni fond preuzme otplatu rata kredita svojih korisnika koji su u međuvremenu ostali bez posla, najduže na 12 ili 24 meseca, odnosno dok ponovo ne nađu radno mesto. Nije reč o poklonu, jer bi to bilo nekorektno u odnosu na one koji redovno izmiruju svoje obaveze, već o pozajmici koja bi bila vraćena po otplati kredita banci - rekao je Dulić.

Opširnije u novom broju „Subotičkih novina”.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3183

Povezane vesti

Povezane teme

Pronatalitetni fond Grada Subotice

stambeno kreditni pronatalitetni fond subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.