Komentara: 29
Pregleda: 18821

Relaksacija i ukidanje pojedinih mera - Od danas dozvoljena rekreacija na otvorenom, otvaraju se parkovi, od ponedeljka rade ugostitelji, uspostavlja se javni prevoz...

28.04.2020. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
Jutros je održana sednica Kriznog štaba na kojoj razmatrane mere za otklanjanje posledica epidemije po privredu, ali i sprovođenje drugih mera koje se direktno odnose na svakodnevni život građana.
Relaksacija i ukidanje pojedinih mera - Od danas dozvoljena rekreacija na otvorenom, otvaraju se parkovi, od ponedeljka rade ugostitelji, uspostavlja se javni prevoz...

Jutros je zasedao Krizni štab kojim je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić, a na kojem je, među temama, uz prisustvo lekara, bilo i preispitivanje najavljenog prvomajskog policijskog časa. Kako Blic saznaje, postoji mogućnost da, umesto od četvrtka, zabrana kretanja bude pomerena na petak od 18 časova, ali ta informacija još uvek nije potvrđena.

Podsetimo, u nedelju je najavljeno da bi zabrana kretanja ovog vikenda trebalo da počne u četvrtak u 18 i da traje do ponedeljka u 5 časova ujutru. U javnosti su se pojavile informacije da bi ti dani mogli nešto dugačije da se organizuju, odnosno da građani, makar za 1. maj, veći deo dana imaju slobodu kretanja, iako svakako ne bi bila dozvoljena velika okupljanja i organizovanje javnih dešavanja.

Relaksacija i ukidanje pojedinih mera - Od danas dozvoljena rekreacija na otvorenom, otvaraju se parkovi, od ponedeljka rade ugostitelji, uspostavlja se javni prevoz...

Foto: Instagram profil predsednika Srbije

Na jučerašnjem koordinacionom sastanku, predstavnici Vlade su izrazili zabrinutost zbog nezadovoljstva jednog dela građana merama koje država sprovodi, kao i bojazan da li će se poštovati zabrana kretanja za prvomajske praznike. Kao što je poznato, lekari iz Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa apsolutno su protiv ukidanja policijskog časa za 1. maj, ali i intenzivnog popuštanja mera.

Na današnjoj dnevnoj konferenciji za medije, na ponovljeno pitanje novinara šta struka misli o skraćenju policijskog časa koji bi ostavio slobodnim 1. maj, epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević je ponovila da je stav struke rigidan, jednoglasan i da je preporuka da se strpimo još malo, jer se vidi kraj izlaska iz ove epidemije.

- Ne treba sada da zbog gubitka strpljenja, zbog želje da provodimo vreme napolju, da pokvarimo ono što smo do sada uradili. To je naša preporuka, kakva će odluka da bude državnog vrha mi to ne znamo u ovom momentu - rekla je Kisić Tepavčević.

DNEVNI PRESEK - U Srbiji su u protekla 24 časa potvrđena 222 nova slučaja virusa korona, a od posledica bolesti preminulo je šest osoba. U našoj zemlji je od posledice novog virusa do sada preminula ukupno 168 osoba, a izlečeno je ukupno 1.260, odnosno još 51 osoba.

Ono što je izvesno i potvrđeno, jeste da od ponedeljka, 4. maja, s radom mogu da počnu kafići i restorani, uz uslov da u zatvorenom delu bude obavezna upotreba maski, a na otvorenom distanca. Od danas su dozvoljeni sportski treninzi u grupama na otvorenom, kao i boravak u parkovima.

Od 4. maja postepeno počeće da saobraća javni gradski prevoz, međugradski i železnički saobraćaj. Nakon sednice Kriznog štaba izdate su Instrukcije za organizaciju javnog transporta. Na lokalnim samoupravama je da što pre obezbede uslove za nastavak javnog transporta.

Takođe, najavljeno je da od 8. maja počinju da rade tržni centri, dok će od 11. maja početi da rade vrtići i produženi boravak u školama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 29
Pregleda: 18821

Povezana vest

Povezane teme

Prvomajski uranak

prvi maj

vanredno stanje

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.