• Pregleda: 3397

Rekultivacija kanala u MZ "Dudova šuma"

Kako bi se sprečilo izlivanje amosferskih voda, počela je realizacija pilot projekta uređenja kanalizacione mreže i otvorenog kanalskog sistema na lokaciji „Jasibara“ u MZ „Dudova šuma“.
Rekultivacija kanala u MZ "Dudova šuma"

Radove na rekultivaciji kanala, u koji bi se slivale atmosferske vode, vrši subotičko preduzeće „DTD“, uz pomoć Direkcije za izgradnju grada i JKP „Vodovod i kanalizacija“, dok će „Goranski rasadnik“, posaditi oko hiljadu sadnica na celom prostoru, kako on ne bi bio zakorovljen ili se pretvorio u divlju deponiju.

- U više delova grada imamo dosta problema vezanih za atmoferske padavine, naročito kada veće količine vode padaju u kratkom vremenskom periodu te imamo brojne poplavljene ulice.  Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u rešavanju ovih problema a potom i uređenju prostora koji su bili veoma zapušteni – istakao je gradonačelnik Jene Maglai.

- Potrebno je uraditi i određene projekte vezane za kanalizacionu mrežu i to ćemo staviti na listu prioriteta i rešiti višedecenijski problem ljudi, koji su prilikom obilnih padavina imali veliku štetu u svojim domovima. Nadam se da ćemo iduće godine raditi slične projekte u naselju Ker u drugim kritičnim tačkama, dodao je Maglai.

Po rečima Slavka Vrnčiča, direktora „DTD-a“, pilot projektom su markirane sve kritične tačke u gradu.

- Na jedan ekološki i savremeni način smo preoblikovali prostor, a konfiguracija terena omogućila bi da se iznenadni naleti sliju u kanal. Sve okolne ulice su bile izložene dužem stajanju vode i sada će biti na neki način rasterećene toga – objasnio je Vrnčić.

Fotografije možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
bona fide Odgovori
Podrzavam.
Vesko Odgovori
Treba opravdati porez za odvodnjavnje.
Igor Odgovori
DTD parazitska firma. da tamo udje inspekcija neka bilo bi perja. nesposoban direktor
easy58 Odgovori
koliko li su bili ekolozi i savremeni pre dva veka kad je ovako resavana nevolja sa atmosferskim padavinama??? a i u cenu nekako lezi
peto Odgovori
a gde je viroviticka ulica odakle taj kanal potice??????
Stanko Odgovori
Ja se samo nadam, da će taj kanal a i sledeće koje planiraju da urade,blagovremeno tretirati sa nekim sredstvima protiv larvi komaraca, jer u protivnom to će postati raj za komarce.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.