Komentara: 6
Pregleda: 4054

Rekultivacija kanala u MZ "Dudova šuma"

21.08.2015. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
Kako bi se sprečilo izlivanje amosferskih voda, počela je realizacija pilot projekta uređenja kanalizacione mreže i otvorenog kanalskog sistema na lokaciji „Jasibara“ u MZ „Dudova šuma“.
Rekultivacija kanala u MZ "Dudova šuma"

Radove na rekultivaciji kanala, u koji bi se slivale atmosferske vode, vrši subotičko preduzeće „DTD“, uz pomoć Direkcije za izgradnju grada i JKP „Vodovod i kanalizacija“, dok će „Goranski rasadnik“, posaditi oko hiljadu sadnica na celom prostoru, kako on ne bi bio zakorovljen ili se pretvorio u divlju deponiju.

- U više delova grada imamo dosta problema vezanih za atmoferske padavine, naročito kada veće količine vode padaju u kratkom vremenskom periodu te imamo brojne poplavljene ulice.  Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u rešavanju ovih problema a potom i uređenju prostora koji su bili veoma zapušteni – istakao je gradonačelnik Jene Maglai.

Rekultivacija kanala u MZ "Dudova šuma"

- Potrebno je uraditi i određene projekte vezane za kanalizacionu mrežu i to ćemo staviti na listu prioriteta i rešiti višedecenijski problem ljudi, koji su prilikom obilnih padavina imali veliku štetu u svojim domovima. Nadam se da ćemo iduće godine raditi slične projekte u naselju Ker u drugim kritičnim tačkama, dodao je Maglai.

Po rečima Slavka Vrnčiča, direktora „DTD-a“, pilot projektom su markirane sve kritične tačke u gradu.

Rekultivacija kanala u MZ "Dudova šuma"

- Na jedan ekološki i savremeni način smo preoblikovali prostor, a konfiguracija terena omogućila bi da se iznenadni naleti sliju u kanal. Sve okolne ulice su bile izložene dužem stajanju vode i sada će biti na neki način rasterećene toga – objasnio je Vrnčić.

Fotografije možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma" Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma" Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma" Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma" Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma" Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma" Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma" Radovi na uređenju kanalizacione mreže u MZ "Dudova šuma"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4054

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

mz dudova šuma

ilija maravić

goranski rasadnik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.