Komentara: 5
Pregleda: 4150

Ozelenjavanje Jasibare

23.10.2015. u 09:02h
Izvor: RTV City
Kanal u Jasibari izgleda potpuno drugačije u odnosu na prošlu jesen, a očekuje se da će stanovnici okolnih ulica zimu dočekati bez izlivanja voda i neprijatnih mirisa. Do toga su dovele aktivnosti lokalne samouprave i vodoprivrednih preduzeća, dok će angažovanjem Zelene ekološke partije i Pokreta gorana ovaj prostor, nekadašnja divlja deponija, u budućnosti imati potpuno drugačiji izgled.
Ozelenjavanje Jasibare

Umesto poplavljenog područja i neugodnih mirisa, zahvaljujući naporima lokalne samouprave, Vodovoda i DTD-a uređen kanal za odvođenje atmosferskih voda. A umesto dvilje deponije zatrpane smećem i šutem, kanal Jasibara će u u budućnosti biti obavijen zelenilom, zahvaljujući naporima Pokreta gorana Subotica i Zelene ekološke partije. Jedna od najaktivnih stanovnica Travničke ulice po pitanju očuvanja okoline, Ema Baš, veoma je zahvalna zbog svega što u prethodnom periodu preduzeto na ovoj lokaciji.

Ovo je bila jedna od preko 50 divljih deponija u Subotici. Uređenje lokacije počelo je pre više od dva meseca, a na inicijativu Zelene ekološke partije ne zasutavlja se na uređenju, već i na daljem ulepšavanju nekadašnje divlje deponije i zapuštenog kanala, dok je Goranski rasadnik opredelio 1.000 sadnica koje će na ovoj lokaciji posaditi radnici rasadnika.

Kako je iz lokalne samouprave najavljeno, i druge slične kritične lokacije u gradu mogu se rešiti na sličan način. Upravo zbog toga, Zeleni će svoje napore takođe usmeriti na uređenje i ozelenjavanje takvih površina.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4150

Povezana vest

Povezane teme

ozelenjavanje

jasibara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.