• Pregleda: 3374

Ozelenjavanje Jasibare

Kanal u Jasibari izgleda potpuno drugačije u odnosu na prošlu jesen, a očekuje se da će stanovnici okolnih ulica zimu dočekati bez izlivanja voda i neprijatnih mirisa. Do toga su dovele aktivnosti lokalne samouprave i vodoprivrednih preduzeća, dok će angažovanjem Zelene ekološke partije i Pokreta gorana ovaj prostor, nekadašnja divlja deponija, u budućnosti imati potpuno drugačiji izgled.
Ozelenjavanje Jasibare

Umesto poplavljenog područja i neugodnih mirisa, zahvaljujući naporima lokalne samouprave, Vodovoda i DTD-a uređen kanal za odvođenje atmosferskih voda. A umesto dvilje deponije zatrpane smećem i šutem, kanal Jasibara će u u budućnosti biti obavijen zelenilom, zahvaljujući naporima Pokreta gorana Subotica i Zelene ekološke partije. Jedna od najaktivnih stanovnica Travničke ulice po pitanju očuvanja okoline, Ema Baš, veoma je zahvalna zbog svega što u prethodnom periodu preduzeto na ovoj lokaciji.

Ovo je bila jedna od preko 50 divljih deponija u Subotici. Uređenje lokacije počelo je pre više od dva meseca, a na inicijativu Zelene ekološke partije ne zasutavlja se na uređenju, već i na daljem ulepšavanju nekadašnje divlje deponije i zapuštenog kanala, dok je Goranski rasadnik opredelio 1.000 sadnica koje će na ovoj lokaciji posaditi radnici rasadnika.

Kako je iz lokalne samouprave najavljeno, i druge slične kritične lokacije u gradu mogu se rešiti na sličan način. Upravo zbog toga, Zeleni će svoje napore takođe usmeriti na uređenje i ozelenjavanje takvih površina.

Izvor: RTV City

povezane teme

5
NaIvan Odgovori
No bas cu da izbrojim tih 1000 sadnica sto je Goranski rasadnik opredelio da im radnici zasade tamo. Samo da ne bude na kraju da od 1000 sadnica samo 200 ili cak i manje bude tamo posadeno. Od hiljadu sadnica moze se posumiti ogromna povrsina. Osim ako nisu u pitanju sadnice nekog mrsavog siblja.
safet Odgovori
Ma djabe kad uligani su tamo i mentoli koji prave grafite i cupaju cvece ne mozes nocu prosetati sve neki debili na ulicama za nozom...
A [*...*] kao neki marinac skoro da mu bale ne idu iz usta samo zna da se pravi vazan a ne zna da pomogne kod ozelenjavanja njegovog kraja...
Ana Lanji Odgovori
Svaka cast zelenima, pravo su osvezenje na politickoj sceni u gradu...jedini nesto urade ko konkretno. A ostale partije , nazalost po nas gradjane, samo daju suva saopstenja.
Always Ultra Odgovori
Tu bi mogao da nikne mali zeleni raj ali se bojim onoga da mi nismo Svedska i slicno rajsko drustvo - pa da ubrzo opet ne potone u nemar i propast !
Bond Odgovori
Bravo! Najbolji ste!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.