Komentara: 55
Pregleda: 5433
Foto

Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu

05.10.2023. u 16:15h
Izvor: Subotica.com
Dok se realizuju veliki kapitalni projekti, nisu zaboravljeni ni oni „manji“, ali izuzetno važni za svakodnevni život naših sugrađana. O tome svedoči asfaltiranje Ulice Ernea Kiša u MZ „Željezničko naselje“, koja je deo velikog ulaganja u putnu infrastrukturu u gradu.
Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu

Radovi na izgradnji kolovoza dužine 200 metara, privode se kraju,  a u njih je uloženo 7.7 miliona dinara.

- Ovo je poslednja od pet ulica koje su završene protekle dve nedelje. Završen je krak Bajmočke ulice dužine 130 metara vrednosti sedam miliona dinara, Kireške dužine 230 metara, čija je vrednost 13.5 miliona dinara. Završena je i Kopaonička ulica dužine 300 metara, za šta je opredeljeno 12 miliona, kao i Višnjička u dužini 430 metara čija je vrednost radova bila 14.3 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Stevan Bakić. – U toku su radovi u Ulici Roke Šimoković na Prozivci, gde  će se uraditi 130 metara a vrednost radova 8.9 miliona dinara. Naredne nedelje kreće izgradnja biciklističke staze od grada do Industrijske zone „Mali Bajmok“, što je jedno od obećanja koje smo dali građanima i koja će biti ispujeno. Novac za ove projekte je obezbeđen od Pokrajinske vlade, koja je putem Fonda za kapitalna ulaganja opredelila 250 miliona dinara. Ukupno će biti završeno 12 ulica u dužini 4.8 kilometara i biciklistička staza u dužini 1700 metara.

Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu

Za održavanje putne infrastrukture iz budžeta Grada Subotice opredeljeno je 368 miliona dinara, odobren je projekat „LIT“ kroz koji je za Suboticu opredeljeno 2.8 miliona evra.

- Ovo je rekordna godina u ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu – poručio je gradonačelnik.

Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu

Meštani Ulice Ernea Kiša godinama su čekali asfalt, a obećanja su konačno ispunjena.

- Mnogi su obećavali, a evo sad je ispunjeno i hvala svima koji su imali sluha, jer smo izgubili svaku nadu da će biti urađeno. Nećemo više ići po blatu i prašini, živećemo kao i ljudi u drugim delovima grada – ističe Radovan Đurić.

Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu

Po rečima Ognjena Golubovića, direktora JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje, radovi na ovim projektima počeli su u julu, a biće završeni završetkom biciklističkih staza.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša Obilazak radova na izgradnji kolovoza u Ulici Ernea Kiša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 4 dana
Komentara: 55
Pregleda: 5433
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.